Bahargül tavaszi zöldséges haláldos


Hozzávalók:
800gr vegyes halszelet, (ponty, süllő, csuka, harcsa, kecsege)
150gr vöröshagyma
50gr sárgarépa
50gr fehérrépa
50gr cékla
50gr mazsola
1kk gyömbér
1ek reszelt citromhéj
2ek őrölt mogyoró
2ek hun gyöket
3dl fehérbor
50gr tökörke
50gr zellergyökér
50gr fokhagyma
2ek citromlé
1kk kurkuma
1kk szerecsendió
só.
 
Színezés: piros (cékla)

Díszítés sárga és fehér virágok

Uralkodó ízirány: édes-savanykás

Elkészítés: főzzük meg sós vízben a fölsorolt összes zöldséget, majd daráljuk le és a masszát tegyük vissza a főzőlébe. Adjuk hozzá a halszeleteket, a fehérbort és ízesítsük a fűszerekkel, citromhéjreszelékkel és csipetnyi sóval. 15 percnyi főzés után öntsük hozzá a citromlevet és tálaljuk.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2014. február 24. Szerkesztette: Magyar Géza
Nézettség: 665 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Attila hun királyi áldos Következő cikk: Baján avar fejedelmi áldos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: