Hozzávalók (4-6 személyre):
40 dkg sült vagy főtt hús
30 dkg főtt burgonya
30 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
3 kemény tojás
tartármártás
főtt, füstölt nyelv
mustár
citrom
őrölt bors
só
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra.
Hozzávalók 4 személyre:
600 g paradicsom,
1/4 teáskanál só,
fekete bors,
4 evőkanál olívaolaj,
150 g vöröshagyma,
180 g olajos szardínia (2 doboz)
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A paradicsomot keresztben felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A szeleteket úgy rendezzük a tálra, hogy kissé fedjék egymást.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 TK só,
3 EK cukor,
2 EK ecet,
bors, paprika,
1 pohár tejföl.
Elkészítése:
Az uborkát legyalulom, mjd egy tálban összerázom a cukorral és a sóval. 5 perc múlva rázúzom a fokhagymát és ráöntöm az ecetet, amellyel összekeverem.
Hozzávalók
uborka
só
édesítő
balzsamecet
víz
tejföl
pirospaprika
bors
fokhagyma
Elkészítése:
Hámozzuk meg az uborkát, majd reszeljük le, sózzuk meg alaposan. Édesítőt szórjunk rá, majd egy kevés vizet öntsünk rá. Normál ecetet vagy balzsamecetet csorgassunk rá, keverjük el.
Válasszuk kétfelé, az egyik felére reszeljünk fokhagymát, majd tegyünk rá tejfölt.