Magyar konyha - Savanyúk - saláták

   

Napraforgómagos saláta
Saláták
Hozzávalók (4 személyre): 1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta), 1 kis doboz (425 ml) vörös vesebabkonzerv, 1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv, 1 közepes fej vöröshagyma, 7 dkg húsos füstölt szalonna, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál napraforgómag, só, bors.
Orosz hússaláta
Saláták
Hozzávalók (4-6 személyre): 40 dkg sült vagy főtt hús 30 dkg főtt burgonya 30 dkg alma 20 dkg ecetes uborka 3 kemény tojás tartármártás főtt, füstölt nyelv mustár citrom őrölt bors só A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra.
Paradicsomsaláta olajos szardíniával
Saláták
Hozzávalók 4 személyre: 600 g paradicsom, 1/4 teáskanál só, fekete bors, 4 evőkanál olívaolaj, 150 g vöröshagyma, 180 g olajos szardínia (2 doboz) 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál citromlé Elkészítése: A paradicsomot keresztben felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A szeleteket úgy rendezzük a tálra, hogy kissé fedjék egymást.
Sajtos uborkasaláta
Saláták
Hozzávalók: 1 nagy szál kígyóuborka, 1-2 csokor piros retek, 1 fej saláta, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl kefir, 1 dl ketchup, 1/2 citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, mokkáskanálnyi porcukor, kevés törött fekete bors.
Tejfölös uborkasaláta
Saláták
Hozzávalók: 1 kígyóuborka,  3 gerezd fokhagyma,  1/2 TK só,  3 EK cukor,  2 EK ecet,  bors, paprika,  1 pohár tejföl. Elkészítése: Az uborkát legyalulom, mjd egy tálban összerázom a cukorral és a sóval. 5 perc múlva rázúzom a fokhagymát és ráöntöm az ecetet, amellyel összekeverem.
Uborkasaláta (videó)
Saláták
Hozzávalók uborka só édesítő balzsamecet víz tejföl pirospaprika bors fokhagyma Elkészítése: Hámozzuk meg az uborkát, majd reszeljük le, sózzuk meg alaposan. Édesítőt szórjunk rá, majd egy kevés vizet öntsünk rá. Normál ecetet vagy balzsamecetet csorgassunk rá, keverjük el. Válasszuk kétfelé, az egyik felére reszeljünk fokhagymát, majd tegyünk rá tejfölt.

26 cikk | 3 / 3 oldal