Magyar konyha - Savanyúk - saláták - Saláták

   

Görögdinnyesaláta fetasajttal
Hozzávalók: 1,5 kg görögdinnye, falatokra kockázva és kimagozva 20 dkg fetasajt, 0,5 cm-es kockákra vágva 1 nagy marék fekete olajbogyó 1 marék petrezselyem és menta, durvára vágva 1 lilahagyma, vékonyra karikázva (én ezt most kihagytam) olívaolaj és balzsamecet frissen, durvára őrölt feketebors Elkészítése: Az előkészített dinnyét tányérokra osztjuk, rászórjuk a fe...
Hagymás- és majonézes krumpli saláta (videó)
Hozzávalók burgonya hagyma ecet víz majonéz tejföl só Elkészítése: Főzzük meg a krumplit, majd hámozzuk meg. Lehetőség szerint kifliburgonyát használjunk. Karikázzunk fel hagymát vékony szeletekre. Ehhez fehér héjú hagymát használjunk. Karikázzuk fel a krumplit, tegyünk rá hagymát, sózzuk meg. Az öntethez vízbe rakjunk egy kevés cukrot, és kb.
Káposztasaláta
Hozzávalók: 3-4 répa, lereszelve fél fej zsenge újkáposzta, vékonyra gyalulva/metélve fél fej hagyma, vékonyan felcsíkozva 5-6 ek majonéz 4-5 ek tejföl 2 ek (házi) mustár só, bors Elkészítése: A durvára reszelt répát, a káposztát és a hagymát egy nagyobb tálban összeforgattam némi sóval és egy picit állni hagytam.
Káposztasaláta-lila káposztával (videó)
Az alábbi tippben finom káposztasalátát fogunk készíteni, amit főleg sült húsok fogyasztásához ajánlunk. Hozzávalók káposzta lilahagyma olivaolaj borecet só porcukor mustár őrölt kömény Elkészítése: Édes fehér és lila káposztát csíkozzunk fel majd lobogó, forró vízbe dobjuk bele. Két percig pároljuk.
Könnyű burgonyasaláta
Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya 2 kemény tojás 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál borecet 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 1/2 teáskanál feketebors 1 tojássárgája 1,5 dl tejszínes joghurt 2 evőkanál olaj 2 alma 2 csemegeuborka 2 paradicsom A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük.
Kukoricás-babos-avokádós saláta
Hozzávalók: 2 cső főtt kukorica egy doboz vörösbab konzerv (eredetileg feketebab), lecsöpögtetve 1 érett avokádó, falatnyi darabokra vágva 4-5 szál újhagyma, felkarikázva 200 g koktélparadicsom, félbevágva 100 g kecskesajt/feta az öntethez: 1 tk őrölt római kömény 1 ek Tabasco szósz 2 lime leve és reszelt héja 1 ek balzsamecet 2 ek olívaolaj 1 tk nádcukor Elkés...
Kukoricás-sonkás tésztasaláta
Hozzávalók 4-5 személyre: 30 dkg orsótészta 20 dkg gépsonka 25 dkg konzervkukorica 2 dl kefir 2 dl tejföl 3 szál újhagyma 1 evőkanál mustár cukor citromlé só őrölt fehér bors A tésztát főzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefirrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével.
Lilahagymás krumplisaláta
Hozzávalók 4 főre: 12 db közepes méretű burgonya 4 fej lilahagyma 7 dl víz 3-4 evőkanál 20%-os ecet 2 evőkanál cukor 1 kk só őrölt bors Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk.
Mediterrán paradicsomsaláta (videó)
Mediterrán salátát készítek melynek az alapja a paradicsom lesz. Könnyen elkészíthető és akár húsokhoz, akár önállóan is fogyasztható. Hozzávalók paradicsom lilahagyma mozzarella sajt olajbogyó bazsalikom oregánó só bors olivaolaj Elkészítése: Karikázzuk fel a paradicsomot, mozzarella sajtot, lilahagymát, rakjuk egy tálba ízlésesen.
Medvehagymás uborkasaláta
Medvehagymás uborkasaláta   Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka 1/2 fej lilahagyma 1 tv-paprika cukor ecet só 1 nagy pohár natúr joghurt 1 ek frissen facsart citromlé 8-10 szál medvehagyma   Elkészítés Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.

26 cikk | 2 / 3 oldal