Hozzávalók
burgonya
hagyma
ecet
víz
majonéz
tejföl
só
Elkészítése:
Főzzük meg a krumplit, majd hámozzuk meg. Lehetőség szerint kifliburgonyát használjunk.
Karikázzunk fel hagymát vékony szeletekre. Ehhez fehér héjú hagymát használjunk.
Karikázzuk fel a krumplit, tegyünk rá hagymát, sózzuk meg.
Az öntethez vízbe rakjunk egy kevés cukrot, és kb.
Hozzávalók:
3-4 répa, lereszelve
fél fej zsenge újkáposzta, vékonyra gyalulva/metélve
fél fej hagyma, vékonyan felcsíkozva
5-6 ek majonéz
4-5 ek tejföl
2 ek (házi) mustár
só, bors
Elkészítése:
A durvára reszelt répát, a káposztát és a hagymát egy nagyobb tálban összeforgattam némi sóval és egy picit állni hagytam.
Az alábbi tippben finom káposztasalátát fogunk készíteni, amit főleg sült húsok fogyasztásához ajánlunk.
Hozzávalók
káposzta
lilahagyma
olivaolaj
borecet
só
porcukor
mustár
őrölt kömény
Elkészítése:
Édes fehér és lila káposztát csíkozzunk fel majd lobogó, forró vízbe dobjuk bele. Két percig pároljuk.
Hozzávalók 4-5 személyre:
30 dkg orsótészta
20 dkg gépsonka
25 dkg konzervkukorica
2 dl kefir
2 dl tejföl
3 szál újhagyma
1 evőkanál mustár
cukor
citromlé
só
őrölt fehér bors
A tésztát főzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefirrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével.
Hozzávalók 4 főre:
12 db közepes méretű burgonya
4 fej lilahagyma
7 dl víz
3-4 evőkanál 20%-os ecet
2 evőkanál cukor
1 kk só
őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk.
Mediterrán salátát készítek melynek az alapja a paradicsom lesz. Könnyen elkészíthető és akár húsokhoz, akár önállóan is fogyasztható.
Hozzávalók
paradicsom
lilahagyma
mozzarella sajt
olajbogyó
bazsalikom
oregánó
só
bors
olivaolaj
Elkészítése:
Karikázzuk fel a paradicsomot, mozzarella sajtot, lilahagymát, rakjuk egy tálba ízlésesen.
Medvehagymás uborkasaláta
Hozzávalók
2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka
1/2 fej lilahagyma
1 tv-paprika
cukor
ecet
só
1 nagy pohár natúr joghurt
1 ek frissen facsart citromlé
8-10 szál medvehagyma
Elkészítés
Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.