Budai saláta


Budai saláta

Hozzávalók:

  • 1 szép, kemény fejes saláta,
  • 2 kis fej vöröshagyma,
  • 4 tojás,
  • 10 dkg gépsonka,
  • 4 evőkanál olaj,
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál mustár,
  • ízlés szerint cukor és só,
  • csipetnyi porcukor és törött bors.

Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól kikeverjük, majd megsózzuk, és a cukorral meg a borssal ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig. A salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva ugyancsak a hűtőszekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozva lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra metéljük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és megsózva összekeverjük. Salátástálba szórjuk a salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük az öntetet, és két villával vagy salátás kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.

Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Nemcsak vacsorára, hanem hús mellé köretnek is kitűnő, de sült krumplival is tálalható ebéd vagy vacsora gyanánt.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,505 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Ananászos csirkesaláta Következő cikk: Céklasaláta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: