Csirkés zöldségsaláta


Csirkés zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 1 sült csirke
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1/4 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1/4 teáskanál szárított kapor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 20 dkg rózsáira szedett karfiol
  • 10 dkg uborka
  • 2 zellergyökér
  • 1 cikória (10 dkg)
  • 2 paradicsom
  • 8 oliva bogyó a díszítéshez

A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ízesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csirkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és oliva bogyóval díszítjük.

Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,309 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Céklasaláta Következő cikk: Csirkesaláta


   







Tetszik 1 Nagy Kata kedveli
Nagy Kata




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: