Hozzávalók:
- 1 sült csirke
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál étolaj
- 1/4 teáskanál szójaszósz
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1/4 teáskanál szárított kapor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 20 dkg rózsáira szedett karfiol
- 10 dkg uborka
- 2 zellergyökér
- 1 cikória (10 dkg)
- 2 paradicsom
- 8 oliva bogyó a díszítéshez
A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ízesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csirkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és oliva bogyóval díszítjük.
Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.