Csirkesaláta


Csirkesaláta

Hozzávalók 4-5 személyre:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg fejeskáposzta
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg mirelit kukorica
  • 25 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál cukor
  • citromlé
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt fehér bors

A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefírt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghűlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás előtt hűtőszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,524 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Csirkés zöldségsaláta Következő cikk: Francia saláta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: