Hozzávalók 4-5 személyre:
- 25 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg fejeskáposzta
- 25 dkg zeller
- 25 dkg mirelit kukorica
- 25 dkg mirelit zöldborsó
- 2 evőkanál olaj
- 4 dl kefir
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 4 teáskanál cukor
- citromlé
- petrezselyem
- bazsalikom
- őrölt fehér bors
- só
A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefírt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghűlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás előtt hűtőszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.