Napraforgómagos saláta


Napraforgómagos saláta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta),
  • 1 kis doboz (425 ml) vörös vesebabkonzerv,
  • 1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 7 dkg húsos füstölt szalonna,
  • 2 evőkanál napraforgóolaj,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 2 evőkanál napraforgómag,
  • só, bors.

A fejes vagy jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk, félbe-, majd vékonyabb cikkelyekre vágjuk. A konzerv vesebabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és összekeverjük az ugyancsak leöblített és lecsöpögtetett kukoricával. A megtisztított vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt szalonnát apróra felkockázzuk. A megtisztított napraforgómagot serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből és kihűtjük. A felkockázott szalonnát a serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakockát és üvegesre pároljuk. Kihűtjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel és a pirított napraforgómaggal. A salátacikkelyeket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a babos kukoricát, végül leöntjük a szalonnás salátalével.

Lefedve, hűtőszekrényben legalább 30 percig érleljük.

Magvas rozskenyér illik hozzá.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,866 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Medvehagymás uborkasaláta Következő cikk: Orosz hússaláta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: