Almasaláta


Almasaláta

Hozzávalók:

  • 3 szép alma,
  • 2 dkg vaj (vagy margarin),
  • 1 citrom,
  • 2 dl tejföl,
  • ízlés szerint cukor,
  • 1 mokkáskanál orölt fahéj,
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg.

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétől függően beleszórunk 1-2 evő kanál cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.)

Ezután kivesszük a léből, szépen üvegtálra rakjuk, és hűlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihűtjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve betesszük néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával.

(Anélkül is nagyon finom!)


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,229 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Almás kukoricasaláta Következő cikk: Ananászos csirkesaláta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: