Hozzávalók:
- 60 dkg héjában főtt burgonya
- 2 kemény tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál borecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál feketebors
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl tejszínes joghurt
- 2 evőkanál olaj
- 2 alma
- 2 csemegeuborka
- 2 paradicsom
A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot , a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük. a tojás sárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjük. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk. A két salátát összeöntjük, ízesítjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel díszítjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk. Rozskenyér vagy barna kenyér krémsajttal illik hozzá.