Sajtos uborkasaláta


Sajtos uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy szál kígyóuborka,
  • 1-2 csokor piros retek,
  • 1 fej saláta,
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt,
  • 1 dl kefir,
  • 1 dl ketchup,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint só,
  • mokkáskanálnyi porcukor,
  • kevés törött fekete bors.

A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes legyen. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást befedjük és a hűtőszekrénybe tesszük. Az uborkát megmossuk, és héjastól legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra vágjuk), a salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra halmozzuk az összekevert uborkát-salátát-retket, és meglocsoljuk a paradicsomos öntettel. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve ismét betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját. Néhány szelet pirított kenyérrel finom vacsora, vagy hús mellé való saláta.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2009. október 9. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,510 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Paradicsomsaláta olajos szardíniával Következő cikk: Tejfölös uborkasaláta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: