Káposztasaláta


Káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 3-4 répa, lereszelve
  • fél fej zsenge újkáposzta, vékonyra gyalulva/metélve
  • fél fej hagyma, vékonyan felcsíkozva
  • 5-6 ek majonéz
  • 4-5 ek tejföl
  • 2 ek (házi) mustár
  • só, bors

Elkészítése:

A durvára reszelt répát, a káposztát és a hagymát egy nagyobb tálban összeforgattam némi sóval és egy picit állni hagytam. Közben összekevertem a majonézt, a tejfölt és a mustárt, megszórtam frissen őrölt borssal, végül a zöldségekkel alaposan összekavartam. Természetesen, ha túl száraznak érezzük, lehet növelni az öntet mennyiségén – ezt mindenkinek ízlése szerint kell eldönteni.

Néhány órát a hűtőben pihentettem, majd vöröshagymacsírával (opcionális) megszórva tálaltam.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,857 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Hagymás- és majonézes krumpli saláta (videó) Következő cikk: Káposztasaláta-lila káposztával (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: