Hozzávalók:
- 3-4 répa, lereszelve
- fél fej zsenge újkáposzta, vékonyra gyalulva/metélve
- fél fej hagyma, vékonyan felcsíkozva
- 5-6 ek majonéz
- 4-5 ek tejföl
- 2 ek (házi) mustár
- só, bors
Elkészítése:
A durvára reszelt répát, a káposztát és a hagymát egy nagyobb tálban összeforgattam némi sóval és egy picit állni hagytam. Közben összekevertem a majonézt, a tejfölt és a mustárt, megszórtam frissen őrölt borssal, végül a zöldségekkel alaposan összekavartam. Természetesen, ha túl száraznak érezzük, lehet növelni az öntet mennyiségén – ezt mindenkinek ízlése szerint kell eldönteni.
Néhány órát a hűtőben pihentettem, majd vöröshagymacsírával (opcionális) megszórva tálaltam.
Forrás:
www.sajtkukac.hu