Lilahagymás krumplisaláta


Lilahagymás krumplisaláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 db közepes méretű burgonya
  • 4 fej lilahagyma
  • 7 dl víz
  • 3-4 evőkanál 20%-os ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kk só
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.
A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk.
A burgonyát és a lilahagymát egy salátás tálba tesszük, megsózzuk. Ráöntjük a levet. Jól összekeverjük, de óvatosan, nehogy a krumplik összetörjenek.
A tetejére őrölt borsot szórunk.ű
Egy pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás:
www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,975 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Kukoricás-sonkás tésztasaláta Következő cikk: Mediterrán paradicsomsaláta (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: