Hozzávalók 4 főre:
- 12 db közepes méretű burgonya
- 4 fej lilahagyma
- 7 dl víz
- 3-4 evőkanál 20%-os ecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 kk só
- őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.A lilahagymákat félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
A vízből, cukorból, sóból és az ecetből salátalevet készítünk.
A burgonyát és a lilahagymát egy salátás tálba tesszük, megsózzuk. Ráöntjük a levet. Jól összekeverjük, de óvatosan, nehogy a krumplik összetörjenek.
A tetejére őrölt borsot szórunk.ű
Egy pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Forrás:
www.nosalty.hu