Céklasaláta


Céklasaláta

Ha önmagában fogyasztjuk salátaként, akkor gyönyörű mélybíbor színét kellőképp ellenpontozhatjuk egy kanál ecetes torma fehérségével. A kész salátát üvegbe téve a hűtőszekrényben sokáig eltarthatjuk és díszítésképp, vagy szerves összetevőjeként különféle salátákhoz használhatjuk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 5-6 db közepes nagyságú cékla
  • 2 tk köménymag
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • víz
  • 2 dl balzsamecet

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, megmossuk és 0,5x0,5 cm-es kockákra vagy 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A sóval, cukorral, köménymaggal ízesítjük és ressre főzzük.
A tűzről levéve rögtön belekeverjük a balzsamecetet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. Ha üvegbe tesszük, ugyancsak ezt a levet öntjük rá.

Forrás:
www.nosalty.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,176 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Budai saláta Következő cikk: Csirkés zöldségsaláta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: