Ha önmagában fogyasztjuk salátaként, akkor gyönyörű mélybíbor színét kellőképp ellenpontozhatjuk egy kanál ecetes torma fehérségével. A kész salátát üvegbe téve a hűtőszekrényben sokáig eltarthatjuk és díszítésképp, vagy szerves összetevőjeként különféle salátákhoz használhatjuk.
Hozzávalók 4 főre:
- 5-6 db közepes nagyságú cékla
- 2 tk köménymag
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- víz
- 2 dl balzsamecet
Elkészítés:
A céklákat meghámozzuk, megmossuk és 0,5x0,5 cm-es kockákra vagy 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A sóval, cukorral, köménymaggal ízesítjük és ressre főzzük.
A tűzről levéve rögtön belekeverjük a balzsamecetet, és ebben a lében hagyjuk kihűlni. Ha üvegbe tesszük, ugyancsak ezt a levet öntjük rá.
Forrás:
www.nosalty.hu