Medvehagymás uborkasaláta


Medvehagymás uborkasaláta

Medvehagymás uborkasaláta

 

Hozzávalók

  • 2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 tv-paprika
  • cukor
  • ecet
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 8-10 szál medvehagyma

 

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.
  2. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
  3. 2 ek cukorhoz keverünk ecetet -ki hogy szereti, én 2 ek-nyit öntöttem hozzá -, kevés vízzel elkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még valamit pótolni, akkor megtesszük. Hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet.
  4. Az öntetbe tesszük a kicsavart uborkát, a paprikát és a hagymákat.
  5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. november 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 958 Kategória: Savanyúk - saláták » Saláták
Előző cikk: Mediterrán paradicsomsaláta (videó) Következő cikk: Napraforgómagos saláta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: