Medvehagymás uborkasaláta
Hozzávalók
- 2 nagyobb vagy 3 közepes kígyóuborka
- 1/2 fej lilahagyma
- 1 tv-paprika
- cukor
- ecet
- só
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 8-10 szál medvehagyma
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, és apróra vágjuk, besózzuk.
- A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk, a paprikát felcsíkozzuk.
- 2 ek cukorhoz keverünk ecetet -ki hogy szereti, én 2 ek-nyit öntöttem hozzá -, kevés vízzel elkeverjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még valamit pótolni, akkor megtesszük. Hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet.
- Az öntetbe tesszük a kicsavart uborkát, a paprikát és a hagymákat.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.