Hozzávalók:
3 dl langyos tej
6 dkg kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
6 dkg vaj
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Az átszitált lisztbe belekeverem a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, hozzáadom a vajat és a tojás sárgáját, jól átdolgozom, majd meleg helyen megkelesztem.
Hozzávalók:
3,5 dl tej
1 kk cukor
3 dkg élesztő
50 dkg simaliszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg cukor és egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)
Elkészítés
1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk.
Karamellás kosárkát készítünk, amit cukor tojásokkal díszítünk Ez egy gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség.
Hozzávalók
30 dkg cukor
4 dl tejszín
víz
dekoráció
Elkészítése:
Olvasszuk fel a cukrot, 3 evőkanál vizet rakjunk hozzá, így nem fog odaégni. Karamellizáljuk a cukrot.
Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
A húsvétra is készíthető számos töltött tojás variáció közül most a májkrémes verziót készítjük el. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom.
Hozzávalók
2 db főtt tojás
majonéz
májkrém
vaj
só
bors
saláta
csemege uborka
Elkészítése:
Törekedjünk arra, hogy a dekoráció harmonizáljon a töltelék ízével.
Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el!
Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc
Hozzávalók (4 adagra):
A páchoz:
30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
kb 2 nagy csi...