Magyar konyha - Ünnepek

   

Húsvéti cipó mazsolával
Húsvét
Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt) 3 dkg élesztő bő 1 dl tej 20 dkg kézmeleg vaj 5 dkg porcukor 5 dkg barna nádcukor pici só 3 egész tojás + 2 Tojássárgája 10 dkg mazsola 1 citrom és 1 narancs reszelt héja jégcukor a díszítéshez Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk, felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe.
Húsvéti fonott kalács
Húsvét
Hozzávalók: 3 dl langyos tej 6 dkg kristálycukor 1 csomag szárított élesztő 6 dkg vaj 50 dkg liszt 1 egész tojás 1 tojás sárgája Elkészítés: Az átszitált lisztbe belekeverem a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, hozzáadom a vajat és a tojás sárgáját, jól átdolgozom, majd meleg helyen megkelesztem.
Húsvéti foszlós kalács
Húsvét
Hozzávalók: 3,5 dl tej 1 kk cukor 3 dkg élesztő 50 dkg simaliszt 10 dkg vaj vagy margarin 5 dkg cukor és egy csipet só 3 tojás sárgája 5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is) Elkészítés 1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk.
Húsvéti karamellás kosárka (videó)
Húsvét
Karamellás kosárkát készítünk, amit cukor tojásokkal díszítünk Ez egy gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség. Hozzávalók 30 dkg cukor 4 dl tejszín víz dekoráció Elkészítése: Olvasszuk fel a cukrot, 3 evőkanál vizet rakjunk hozzá, így nem fog odaégni. Karamellizáljuk a cukrot.
Húsvéti kinder szelet
Húsvét
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje), 2 evőkanál víz, 10 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 2 csomag csokoládés puding, 6 dl tej, 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 dl tejszín, a tetejére 10 dkg étcsokoládé +1 kanál olaj.
Húsvéti kocsonya
Húsvét
Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
Húsvéti májkrémes töltött tojás készítése (videó)
Húsvét
A húsvétra is készíthető számos töltött tojás variáció közül most a májkrémes verziót készítjük el. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom. Hozzávalók 2 db főtt tojás majonéz májkrém vaj só bors saláta csemege uborka Elkészítése: Törekedjünk arra, hogy a dekoráció harmonizáljon a töltelék ízével.
Húsvéti répatorta
Húsvét
Hozzávalók: 30 dkg porcukor 1 csomag Bourbon vaníliás cukor 28 dkg liszt 1 csomag sütőpor ½ kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg pirított, durvára darált dió ¼ teáskanálnyi só 1,5 teáskanál fahéj 4 tojás 2,4 dl olaj 34 dkg finomra reszelt sárgarépa 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb.
Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb
Húsvét
Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el! Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc Hozzávalók (4 adagra): A páchoz: 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd) kb 1 szár friss rozmaring kb 2 nagy csi...
Húsvéti sonkaleves
Húsvét
Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök) 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta) 1 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 dl száraz vörösbor 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 evőkanál natúr reszelt torma 1 púpozott teáskanál liszt Elkészítés: A füstölt h...

99 cikk | 3 / 10 oldal