Hozzávalók:
4 főre,
kb. 1 kg csontos báránycomb,
6 gerezd fokhagyma,
őrölt bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 szál kakukkfű,
3 szál rozmaring
Elkészítés:
Bőrözzük le a báránycombot, majd töröljük szárazra. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagyma nyomón. A fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erős alufólián.
Nagyon finom, és kiadós édességet fogunk készíteni marcipánból. Húsvétra lehet belőle gyártani kis tojásokat, amiket akár különböző színes cukrokba is beleforgathatunk.
Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok, barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is. Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.
Hozzávalók:
3 darab keményre főzőtt tojás,
10-15 dkg juhtúró,
2 -3 ek majonéz,
1 kk mustár,
1 fej apróra vágott vöröshagyma,
1 ek tejföl,
citromlé ízlés szerint,
só,
bors,
snidling apróra vágva.
Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel tálaljuk. A gyerekek imádják!
Forrás:
www.gasztrostudio.
(őrségi recept)
A kukorica- vagy hajdinalisztet forró vízbe szórva főzőkanállal kavargatva keményre főzzük. Fövés után kissé hűlni hagyjuk, egy tálban ellapogatjuk és mindkét oldalát cukros, vagy cukor nélküli törött mákban meghempergetjük. Tányérba rakva mézzel, vagy anélkül tálaljuk