Magyar konyha - Ünnepek

   

Húsvéti sült báránycomb
Húsvét
Hozzávalók: 4 főre, kb. 1 kg csontos báránycomb,  6 gerezd fokhagyma,  őrölt bors,  1 csomó petrezselyemzöld,  5 szál kakukkfű,  3 szál rozmaring Elkészítés: Bőrözzük le a báránycombot, majd töröljük szárazra. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagyma nyomón. A fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erős alufólián.
Húsvéti tojás készítése marcipánból (videó)
Húsvét
Nagyon finom, és kiadós édességet fogunk készíteni marcipánból. Húsvétra lehet belőle gyártani kis tojásokat, amiket akár különböző színes cukrokba is beleforgathatunk.
Húsvéti tojástorta
Húsvét
Hozzávalók: A 26 cm átmérőjű tortalaphoz: 6 tojás 18 dkg porcukor 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál víz 15 dkg liszt 1 csomag sütőpor 3 dkg kakaópor A krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor 3 evőkanál kristálycukor 3 dl tej 20 dkg étcsokoládé (tortabevonó) 25 dkg vaj A tojás domborulatának kialakításához: 2-3 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál rum 5-10 dkg ...
Húsvéti vendégváró falatok
Húsvét
Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok, barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is. Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.
Juhtúrós kosárkák
Húsvét
Melegen nagyon finom, ha kihűlt érdemes megmelegíteni mikróban! Hozzávalók: A kosárkákhoz: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek tejföl, 1 kk só. Töltelékhez: 12 dkg juhtúró, 3 evőkanál tejföl, 12 dkg sajtkrém, 2 szál zöldhagyma felaprítva, 1 nagy marék aprított zöldpetrezselyem, 1 ek. majonéz.
Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre
Húsvét
Hozzávalók: 3 darab keményre főzőtt tojás, 10-15 dkg juhtúró, 2 -3 ek majonéz, 1 kk mustár, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 ek tejföl, citromlé ízlés szerint, só, bors, snidling apróra vágva. Elkészítés: Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel tálaljuk. A gyerekek imádják! Forrás: www.gasztrostudio.
Kakaós fonott kalács
Húsvét
Hozzávalók: 30 dkg szitált finomliszt fél csomag szárított élesztő 1 citrom reszelt héja 6 dkg vaj 9 dkg porcukor 2 tojássárgája csipet só 2,5 dl tej 10 dkg teavaj 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaópor Elkészítés: A tejet, a vajat, az élesztővel és cukorral elkevert lisztet, a csipet sót, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat bepakoltam a kenyérsütő gépbe, és...
Mákos hajdina, vagy kukorica gánica
Húsvét
(őrségi recept) A kukorica- vagy hajdinalisztet forró vízbe szórva főzőkanállal kavargatva keményre főzzük. Fövés után kissé hűlni hagyjuk, egy tálban ellapogatjuk és mindkét oldalát cukros, vagy cukor nélküli törött mákban meghempergetjük. Tányérba rakva mézzel, vagy anélkül tálaljuk
Mézes-fokhagymás bárány aszalt szilvával
Húsvét
Hozzávalók: 1 tasak MAGGI Serpenyős fortélyok Fokhagymás aprópecsenye alap 70 dkg csontozott báránycomb vagy lapocka 2 evőkanál méz 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 15 dkg aszalt szilva 3 evőkanál olívaolaj 1 csipet őrölt gyömbér ízlés szerintvágott petrezselyem Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a megtisztí...
Narancsos húsvéti répatorta
Húsvét
Hozzávalók: A piskótához: 6 db tojás 1,5 bögre (4,5 dl) cukor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 bögre liszt 1,5 bögre reszelt sárgarépa 1/2 csomag sütőpor 1,5 dl sárgarépa-narancs ital vagy narancslé A töltelékhez és díszítéshez: 20 dkg cukor 3 dl tejszín 20 dkg vaj 1 dl friss narancslé pár csepp narancsaroma 6 db narancs cukrozott tejszínhab (2 dl tejszínből) 1...

99 cikk | 4 / 10 oldal