Magyar konyha - Ünnepek

   

Őrségi babsaláta
Húsvét
40 dkg szemes babot előző este beáztatunk, 2 fej vöröshagymát apróra vágunk és 1 gerezd fokhagymát összezúzunk. Másnap a babot hideg vízben sóval, babérlevéllel puhára főzzük, lehűtjük és kevés főzőlével együtt egy tálba rakjuk. 1 dl tökmagolajból, 1 dl borecetből, a hagymából, fokhagymából kevés vízzel salátaöntetet készítünk, amelyet sóval és kevés fehér borssal ízesítünk.
Pácolt fűszeres marhasült
Húsvét
A roast beef az angol konyha egyik leghíresebb specialitása. Azonban egy igazi angol roast beef elkészítése szinte lehetetlen Magyarországon, mert egyrészt a hentesek másképp vágják fel a marhahúst, mint Angliában, másrészt a húsnak hagyományosan érettnek kell lenni, ami a gyakorlatban mély bordó színt jelent.
Pácolt nyúlgerinc készítése karamellizált gyümölcsökkel (videó)
Húsvét
Egy húsvéti ételt készítünk el, amit természetesen bármikor el lehet készíteni. Ez az étel egy pácolt nyúlgerinc lesz, amihez nagyon finom karamellizált gyümölcsöket csinálunk köretként.
Rokfortos szűz egészben grillezve
Húsvét
Hozzávalók: Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk. Elkészítés: Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni.
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Húsvét
Elkészítési idõ: 2 óra 30 perc + egy éjszaka pácolás Hozzávalók: 1 kicsontozott báránycomb 2-3 ágacska rozmaring 4 fej fokhagyma 1 dl olaj 1 vöröshagyma 1 evõkanál kristálycukor 1 evõkanál méz õrölt bors 2 dl fehérbor Elkészítés: A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk.
Rozmaringos, narancsos bárányborda
Húsvét
Hozzávalók: 6 főre: 1.5 kg bárányborda, 40 ml friss narancslé, 40 ml száraz vörösbor, 6 evőkanál olíva olaj, 2 kanál Japán rizsecet (mirin), 1 kanál reszelt narancshéj, 1 kanál friss rozmaring (apróra szelve), só, bors Elkészítés: Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk.
Sajtos tojásropogós
Húsvét
Ha túl sok piros tojás összegyűl, akkor ez legyen belőle :-) Nagyon finom! Hozzávalók: 2 főtt tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 nyers tojás, só, bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem aprítva, zsemlemorzsa, kevés szezámmag és lenmag, olaj a a sütéshez.
Sonkás falatok
Húsvét
A sonkás falatokat azoknak ajánljuk, akik egyszerűen és rövid idő alatt szeretnének könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatokat készíteni. A sonkás falat önmagában, zöldsalátával, krémlevesekhez, vagy mini kivitelben aperitif mellé is fogyasztható. Egy újabb ötlet leveles tésztával, amely melegen és hidegen, de melegítve is nagyon ízletes.. Hozzávalók: 1 csomag (kb.
Sült fasírt főtt tojással
Húsvét
Kedvelt klasszikus a darált húsos receptek között a stefánia vagdalt, vagy más néven egyben sült fasírt. A benne lévő főtt tojás miatt különösen húsvétkor aktuális, de természetesen az év bármely más napján is elkészíthető..
Sült sonka
Húsvét
Nincs semmi bajunk a klasszikus főtt húsvéti füstölt sonkával. Ha azonban kedvünk támadna az elmaradhatatlan sonkát más módon tálalni, íme egy egyszerű recept a kísérletező kedvűek számára. A narancslekváros húsvéti sült sonka több dologban is eltér a klasszikustól. Főzéséhez és sütéséhez is narancsot használunk, és a főzés után még a sütőbe is kerül.

99 cikk | 5 / 10 oldal