Magyar konyha - Ünnepek - Húsvét

   

Bébikukoricás pulykamell tekercs
A göngyölt pulykamell szeleteket ezúttal bébikukoricával töltöttem meg és baconnal illetve leveles tésztával takartam be. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni! Lehet készíteni csirkemellből is akár, bármilyen más zöldséggel töltve.
Citromos bárányleves
Hozzávalók (4 főre): 50 dkg kicsontozott báránycomb vagy lapocka 1 evők.Univer vöröshagymakrém 4 evők. olaj 1 kisk. Univer fokhagymakrém só 1-1 kisk. kakukkfű és tárkony 1 hegyes, de nem erős zöldpaprika 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér 4-5 csiperkegomba 15 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 evők.
Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal
Hozzávalók: 6 főre: 2 húsos zöldpaprika, 1 pohár víz, 1 pohár couscous, Só, őrölt fekete bors, 250 g apró (cherry) paradicsom, 1 kígyóuborka, Erőspaprika ízlés szerint, 3 kanál koriander zöld levele apróra vágva (cilantro), 6 evőkanál olíva olaj (extra virgin), 5 evőkanál citromlé, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma (kin...
Főtt tojások mustárágyon / Gránátalma
Hozzávalók: 4 db főtt tojás, 5 dkg szalonna (apró kockára vágva), egy kis fej vöröshagyma (apróra vágva), 1/2 ek liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek dijoni magos mustár, 1 ek édes mustár Elkészítés: A tojásokat megfőzzük és meghámozzuk.
Gombafejek rántva
Hozzávalók: Fél kg csiperkegomba 2 tojás, zsemlemorzsa liszt olaj Elkészítés: A gombákat megtisztítom, a szárát eltávolítom (ezt más ételhez használom fel). A fejeket sózom, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm. Forrás: grocceni.com
Húsvéti cipó mazsolával
Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt) 3 dkg élesztő bő 1 dl tej 20 dkg kézmeleg vaj 5 dkg porcukor 5 dkg barna nádcukor pici só 3 egész tojás + 2 Tojássárgája 10 dkg mazsola 1 citrom és 1 narancs reszelt héja jégcukor a díszítéshez Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk, felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe.
Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók: 3 dl langyos tej 6 dkg kristálycukor 1 csomag szárított élesztő 6 dkg vaj 50 dkg liszt 1 egész tojás 1 tojás sárgája Elkészítés: Az átszitált lisztbe belekeverem a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, hozzáadom a vajat és a tojás sárgáját, jól átdolgozom, majd meleg helyen megkelesztem.
Húsvéti foszlós kalács
Hozzávalók: 3,5 dl tej 1 kk cukor 3 dkg élesztő 50 dkg simaliszt 10 dkg vaj vagy margarin 5 dkg cukor és egy csipet só 3 tojás sárgája 5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is) Elkészítés 1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk.
Húsvéti karamellás kosárka (videó)
Karamellás kosárkát készítünk, amit cukor tojásokkal díszítünk Ez egy gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség. Hozzávalók 30 dkg cukor 4 dl tejszín víz dekoráció Elkészítése: Olvasszuk fel a cukrot, 3 evőkanál vizet rakjunk hozzá, így nem fog odaégni. Karamellizáljuk a cukrot.
Húsvéti kinder szelet
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje), 2 evőkanál víz, 10 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 2 csomag csokoládés puding, 6 dl tej, 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 dl tejszín, a tetejére 10 dkg étcsokoládé +1 kanál olaj.

51 cikk | 2 / 6 oldal