Hozzávalók (4 főre):
- 50 dkg kicsontozott báránycomb vagy lapocka
- 1 evők.Univer vöröshagymakrém
- 4 evők. olaj
- 1 kisk. Univer fokhagymakrém
- só
- 1-1 kisk. kakukkfű és tárkony
- 1 hegyes, de nem erős zöldpaprika
- 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 4-5 csiperkegomba
- 15 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 1 evők. finomliszt
- 1 kis citrom leve
Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel ízesítve is pirítjuk 1-2 percig.
Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk (kezdünk fél evőkanálnyival), szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
A főzés vége felé először cikkekre vágott gombát, majd lecsöpögtetett borsót is belefőzzük.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből - a sűrűje nélkül - belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük. Citromlével adjuk meg a végső zamatát.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 535 kcal
Forrás: