Citromos bárányleves


Citromos bárányleves

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg kicsontozott báránycomb vagy lapocka
  • 1 evők.Univer vöröshagymakrém
  • 4 evők. olaj
  • 1 kisk. Univer fokhagymakrém
  • 1-1 kisk. kakukkfű és tárkony
  • 1 hegyes, de nem erős zöldpaprika
  • 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 4-5 csiperkegomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 evők. finomliszt
  • 1 kis citrom leve

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, majd a vöröshagymakrémmel együtt, az olajon, lábasban megpirítjuk. A fokhagymakrémmel ízesítve is pirítjuk 1-2 percig.

Bő 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk (kezdünk fél evőkanálnyival), szelíden befűszerezzük, fölforraljuk. A paprikát egészben, a kétféle répát félkarikákra vágva adjuk hozzá. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.

A főzés vége felé először cikkekre vágott gombát, majd lecsöpögtetett borsót is belefőzzük.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből - a sűrűje nélkül - belemerünk, majd a levest ezzel sűrítjük. Citromlével adjuk meg a végső zamatát.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Egy adag: 535 kcal

Forrás:

www.univer.hu


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. február 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,170 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Bébikukoricás pulykamell tekercs Következő cikk: Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: