Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
A húsvétra is készíthető számos töltött tojás variáció közül most a májkrémes verziót készítjük el. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom.
Hozzávalók
2 db főtt tojás
majonéz
májkrém
vaj
só
bors
saláta
csemege uborka
Elkészítése:
Törekedjünk arra, hogy a dekoráció harmonizáljon a töltelék ízével.
Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el!
Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc
Hozzávalók (4 adagra):
A páchoz:
30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
kb 2 nagy csi...
Hozzávalók:
4 főre,
kb. 1 kg csontos báránycomb,
6 gerezd fokhagyma,
őrölt bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 szál kakukkfű,
3 szál rozmaring
Elkészítés:
Bőrözzük le a báránycombot, majd töröljük szárazra. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagyma nyomón. A fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erős alufólián.
Nagyon finom, és kiadós édességet fogunk készíteni marcipánból. Húsvétra lehet belőle gyártani kis tojásokat, amiket akár különböző színes cukrokba is beleforgathatunk.
Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok, barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is. Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.