Magyar konyha - Ünnepek - Húsvét

   

Húsvéti kocsonya
Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
Húsvéti májkrémes töltött tojás készítése (videó)
A húsvétra is készíthető számos töltött tojás variáció közül most a májkrémes verziót készítjük el. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom. Hozzávalók 2 db főtt tojás majonéz májkrém vaj só bors saláta csemege uborka Elkészítése: Törekedjünk arra, hogy a dekoráció harmonizáljon a töltelék ízével.
Húsvéti répatorta
Hozzávalók: 30 dkg porcukor 1 csomag Bourbon vaníliás cukor 28 dkg liszt 1 csomag sütőpor ½ kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg pirított, durvára darált dió ¼ teáskanálnyi só 1,5 teáskanál fahéj 4 tojás 2,4 dl olaj 34 dkg finomra reszelt sárgarépa 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb.
Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb
Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el! Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc Hozzávalók (4 adagra): A páchoz: 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd) kb 1 szár friss rozmaring kb 2 nagy csi...
Húsvéti sonkaleves
Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök) 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta) 1 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 dl száraz vörösbor 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 evőkanál natúr reszelt torma 1 púpozott teáskanál liszt Elkészítés: A füstölt h...
Húsvéti sült báránycomb
Hozzávalók: 4 főre, kb. 1 kg csontos báránycomb,  6 gerezd fokhagyma,  őrölt bors,  1 csomó petrezselyemzöld,  5 szál kakukkfű,  3 szál rozmaring Elkészítés: Bőrözzük le a báránycombot, majd töröljük szárazra. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagyma nyomón. A fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erős alufólián.
Húsvéti tojás készítése marcipánból (videó)
Nagyon finom, és kiadós édességet fogunk készíteni marcipánból. Húsvétra lehet belőle gyártani kis tojásokat, amiket akár különböző színes cukrokba is beleforgathatunk.
Húsvéti tojástorta
Hozzávalók: A 26 cm átmérőjű tortalaphoz: 6 tojás 18 dkg porcukor 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál víz 15 dkg liszt 1 csomag sütőpor 3 dkg kakaópor A krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor 3 evőkanál kristálycukor 3 dl tej 20 dkg étcsokoládé (tortabevonó) 25 dkg vaj A tojás domborulatának kialakításához: 2-3 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál rum 5-10 dkg ...
Húsvéti vendégváró falatok
Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok, barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is. Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.
Juhtúrós kosárkák
Melegen nagyon finom, ha kihűlt érdemes megmelegíteni mikróban! Hozzávalók: A kosárkákhoz: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek tejföl, 1 kk só. Töltelékhez: 12 dkg juhtúró, 3 evőkanál tejföl, 12 dkg sajtkrém, 2 szál zöldhagyma felaprítva, 1 nagy marék aprított zöldpetrezselyem, 1 ek. majonéz.

51 cikk | 3 / 6 oldal