Húsvéti sült báránycomb


Húsvéti sült báránycomb

Hozzávalók:

4 főre,

  • kb. 1 kg csontos báránycomb, 
  • 6 gerezd fokhagyma, 
  • őrölt bors, 
  • 1 csomó petrezselyemzöld, 
  • 5 szál kakukkfű, 
  • 3 szál rozmaring

Elkészítés:

Bőrözzük le a báránycombot, majd töröljük szárazra. Hámozzunk meg 6 gerezd fokhagymát, és nyomjuk át fokhagyma nyomón. A fűszernövényeket mossuk meg, rázzuk szárazra, a felét teritsük szét erős alufólián.

Fokhagymás olajjal dörzsöljük be a combot, fektesük az alufóliára és szórjuk rá ízlés szerint egyenletesen a felsorolt fűszereket. Csavarjuk az alufóliába a combot. 1 napig hűvös helyen, hagyjuk pácolódni.

Másnap a fűszernövényeket távólitsuk el róla. A vajat keverjük habosra, fokhagymanyomon nyomjuk át a maradék fokhagymát, és keverjük össze. A comb minden oldalát sózzuk be, helyezzük sütőrácsra. kenjük be a fokhagymás vajjal. 250 °C fokra, előmelegített sütőbe tegyük be. A hőfokot csökkentsük 200°C fokra és 50-60 percig süssük. A combot vágjuk vékony szeletekre, és ízlés szerinti köretekkel tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2011. március 15. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,552 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Húsvéti sonkaleves Következő cikk: Húsvéti tojás készítése marcipánból (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: