Szaladós (rábaközi csíramálé)


Szaladós (rábaközi csíramálé)

A búzát, vagy rozsot nyáron az ágy alá tett teknőben állandóan locsolgatták, így az 3-4 nap alatt kicsírázott. Utána ponyván megszárították és zacskóba rakva eltették. Télen a malomban megdaráltatták. Amikor sütni akartak, a szükséges mennyiséget vajdlingba rakták, forró vizet öntötttek rá, hígra feleresztették, 3-4 órára a dunyha alá rakták, jól letakarták, s így olyan édes lett mint a méz. Kevés vizet öntöttek a cseréptepsibe, bele 3 ujjnyi vastagon a masszát és kemencében, rendszerint a kenyérsütés mellett szép pirosra sütötték.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2009. október 10. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,961 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Szabolcsi húsvéti sárga túró Következő cikk: Tárkonyos házinyúl tútós csuszával


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: