A göngyölt pulykamell szeleteket ezúttal bébikukoricával töltöttem meg és baconnal illetve leveles tésztával takartam be. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni! Lehet készíteni csirkemellből is akár, bármilyen más zöldséggel töltve.
Hozzávalók:
- 25 dkg leveles tészta,
- 5 szelet pulykamell,
- 10 db bébikukorica (konzerv),
- 5-10 szelet bacon (ez attól függ mekkorák a pulykamell szeletek),
- egy kevés reszelt sajt,
- só,
- bors.
Elkészítés:
A leveles tésztát kiengedjük. A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük) és szorosan feltekerjük. Mindegyiket 1-2 baconszalonnával betekerjük, majd egyenként becsomagoljuk alufóliába. Tűzálló tálba rakjuk és előmelegített 200 fokos sütőben, 20 -25 percig sütjük. Amíg sül a hús, a leveles tésztából 2 ujjnyi széles hosszú csíkokat vágunk. A húsokat kivesszük a fóliából és egyenként a tésztacsíkokba csomagoljuk, reszelt sajtot szórunk rá, majd visszahelyezzük a sütőbe és további 20 percig sütjük. Párolt rizzsel, tzatzikivel kiváló.
Jó étvágyat!
Forrás:
www.gasztrostudio.hu