Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje),
- 2 evőkanál víz,
- 10 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál olaj,
- 10 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál kakaó,
- 1 csomag sütőpor.
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés puding,
- 6 dl tej,
- 25 dkg cukor,
- 15 dkg margarin,
- 3 dl tejszín,
- a tetejére 10 dkg étcsokoládé
- +1 kanál olaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral), 180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész.
A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd a kikavart margarint a kihűlt pudinghoz adjuk. A tejszínt felverjük. Az egyik lapra rákenjük a pudingos krémet, majd arra a tejszínhabot, végül a másik barna lappal befedjük. A gőz fölött felolvasztott csokival bevonjuk.
Forrás:
www.gasztrostudio.hu