Juhtúrós kosárkák


Juhtúrós kosárkák

Melegen nagyon finom, ha kihűlt érdemes megmelegíteni mikróban!

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 25 dkg liszt,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 tojás,
  • 1 ek tejföl,
  • 1 kk só.

Töltelékhez:

  • 12 dkg juhtúró,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • 12 dkg sajtkrém,
  • 2 szál zöldhagyma felaprítva,
  • 1 nagy marék aprított zöldpetrezselyem,
  • 1 ek. majonéz.

Ezeket jól összekavarjuk, a kosárkákba töltjük, megszórjuk néhány szem napraforgó maggal és további 20 percet sütjük.

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük. (1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön, 2 megjegyzés: mindegyik kosárka aljára tettem egy kis darab sütőpapírt és bele néhány szem babot, hogy maradjanak a kosárkák szépek sütés közben). A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 15 percre a kosárkákat betesszük a sütőbe. Amíg sülnek a kosárkák elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:

A hozzávalókat jól összekavarjuk, a kosárkákba töltjük, megszórjuk néhány szem napraforgó maggal és további 20 percet sütjük.

Forrás:

www.gasztrostudio.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,759 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Húsvéti vendégváró falatok Következő cikk: Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: