Húsvéti kocsonya


Húsvéti kocsonya

Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.

Ezért nagyon fontos tudni: a kocsonyát nagyon lassan főzzük, mint az erőlevest, de sokkal kevesebb ételízesítőt teszünk bele. Minél több a malacfül, farok, füstölt köröm, illetve fokhagyma, annál könnyebben kocsonyásodik meg a lé. Ha ezeket, és a minimum 6 órás főzési időt betartjuk, akkor nagy meglepetés nem érhet bennünket.

Hozzávalók:

  • malacfül,
  • farok,
  • füstölt köröm,
  • illetve fokhagyma,
  • fűszerek,
  • sonka,
  • petrezselyem

Elkészítés:

Ha van vállalkozó kedvű Önök között, javaslom, készítsenek a kocsonyából valami igen mutatósat, valami különlegeset. Nem kell hozzá más, mint: kocsonyalé, sonka, petrezselyemzöld, és őzgerinc sütőforma.

A formát kenjük ki nagyon vékonyan zsírral, majd tegyük be 15 percre a fagyasztóba. Vegyük ki, majd öntsük bele a leszűrt kocsonyalét. Óvatosan tegyünk bele csőformára csavart sonkát, főtt zöldséget, petrezselymet, majd tegyük be a hűtőbe. Miután megdermedt, a formát óvatosan fordítsuk fel, s csusszantsuk ki belőle a kocsonyarudat. 2-3 cm vastag szeletekre vágva ízletes, és mutatós hidegkonyhai készítményt kapunk.

Forrás:

www.gasztrostudio.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,600 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Húsvéti kinder szelet Következő cikk: Húsvéti májkrémes töltött tojás készítése (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: