Rokfortos szűz egészben grillezve


Rokfortos szűz egészben grillezve

Hozzávalók:

Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.

Elkészítés:

Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitűnő. Óvatosan hosszában csukjuk be. Ha jól csináltuk, akkor ismét egy hengerformájú pecsenyét kaptunk. Egy hosszú hústű segítségével fogjuk össze, majd minden oldalról egyenletesen süssük át. Miután a hús viszonylag vastag, ezért nagyon kell ügyelnünk arra, hogy kívülről ne égjen meg, a belseje pedig enyhén rózsaszín maradjon.

Forrás:

www.gasztrostudio.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 762 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Pácolt nyúlgerinc készítése karamellizált gyümölcsökkel (videó) Következő cikk: Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: