Elkészítési idõ: 2 óra 30 perc + egy éjszaka pácolás
Hozzávalók:
- 1 kicsontozott báránycomb
- 2-3 ágacska rozmaring
- 4 fej fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 evõkanál kristálycukor
- 1 evõkanál méz
- õrölt bors
- 2 dl fehérbor
Elkészítés:
A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát, nyakon öntjük olajjal, majd jól letakarjuk, és a hûtõben egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap a húst tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajos páclevet, és 135-140 fokos sütõben kb. 2 és fél óra alatt megsütjük. Sütés közben a pecsenyelével, és a fehérborral szorgalmasan locsolgatjuk.
A maradék fokhagymát megtisztítjuk, gerezdekre szedjük. A cukrot egy kisebb serpenyõben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mézet, a fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk. Aláöntünk egy fél deci fehérbort, és lassan, gyakran megkeverve beforraljuk.
A báránypecsenyét a mézes fokhagyma kíséretében, forrón tálaljuk.
Forrás:
www.gasztrostudio.hu