Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával


Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával

Elkészítési idõ: 2 óra 30 perc + egy éjszaka pácolás

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott báránycomb
  • 2-3 ágacska rozmaring
  • 4 fej fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evõkanál kristálycukor
  • 1 evõkanál méz
  • õrölt bors
  • 2 dl fehérbor

Elkészítés:

A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát, nyakon öntjük olajjal, majd jól letakarjuk, és a hûtõben egy éjszakát állni hagyjuk.

Másnap a húst tepsibe helyezzük, ráöntjük az olajos páclevet, és 135-140 fokos sütõben kb. 2 és fél óra alatt megsütjük. Sütés közben a pecsenyelével, és a fehérborral szorgalmasan locsolgatjuk.

A maradék fokhagymát megtisztítjuk, gerezdekre szedjük. A cukrot egy kisebb serpenyõben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mézet, a fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk. Aláöntünk egy fél deci fehérbort, és lassan, gyakran megkeverve beforraljuk.

A báránypecsenyét a mézes fokhagyma kíséretében, forrón tálaljuk.

Forrás:

www.gasztrostudio.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 905 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Rokfortos szűz egészben grillezve Következő cikk: Rozmaringos, narancsos bárányborda


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: