Hozzávalók:
6 főre:
- 1.5 kg bárányborda,
- 40 ml friss narancslé,
- 40 ml száraz vörösbor,
- 6 evőkanál olíva olaj,
- 2 kanál Japán rizsecet (mirin),
- 1 kanál reszelt narancshéj,
- 1 kanál friss rozmaring (apróra szelve),
- só, bors
Elkészítés:
Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós. Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc) majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a sütést. A húst 5 percig langyos helyen (a sütő közelében) pihentetjük, majd újra csont mentén keresztbe félbevágjuk. Párolt fehér babbal vagy salátával tálaljuk.
Forrás:
www.gasztrostudio.hu