Rozmaringos, narancsos bárányborda


Rozmaringos, narancsos bárányborda

Hozzávalók:

6 főre:

  • 1.5 kg bárányborda,
  • 40 ml friss narancslé,
  • 40 ml száraz vörösbor,
  • 6 evőkanál olíva olaj,
  • 2 kanál Japán rizsecet (mirin),
  • 1 kanál reszelt narancshéj,
  • 1 kanál friss rozmaring (apróra szelve),
  • só, bors

Elkészítés:

Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, száraz és rágós. Ajánlatos a bordákat a forró grillen csak hirtelen megsütni (4-5 perc) majd forró sütőben (8-10 perc) befejezni a sütést. A húst 5 percig langyos helyen (a sütő közelében) pihentetjük, majd újra csont mentén keresztbe félbevágjuk. Párolt fehér babbal vagy salátával tálaljuk.

Forrás:

www.gasztrostudio.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 961 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával Következő cikk: Sajtos tojásropogós


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: