Hozzávalók:
- 1/2 kiskanál koriander
- 1/2 kiskanál zsálya
- 1/2 kiskanál örölt babér
- 1 kiskanál pirospaprika
- 5 dkg vaj
- 1 dl húsleves
- 1/2 dl fehérbor
- 15 dkg gomba
- 4 maréknyi ceruzabab
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 1 vöröshagyma
- étolaj
- 60 dkg darált bárányhús
- 1/2 kiskanál kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, azután hozzáadjuk a dinsztelt hagymát meg a finomra vágott fokhagymát. A masszát pirospaprikával, őrölt babérral, finomra vágott kakukkfűvel, zsályával és korianderzölddel fűszerezzük, jól összekeverjük, majd félórára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a fasírtmassza érlelődik, elkészítjük a köretet: a babot és a felszelt gombát kevés vajon, sóval és borssal
ízesítve kissé megpirítjük. Hozzáadjuk a levest meg a bort, ebben pároljuk puhára. Amikor a leve nagyjából elfőtt, még egy diónyi vajjal gazdagítjuk. A húspogácsákat kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük, de nem túl sokáig, nehogy kiszáradjanak.
Forrás:
www.videkize.hu