Mézes-fokhagymás bárány aszalt szilvával


Mézes-fokhagymás bárány aszalt szilvával

Hozzávalók:

  • 1 tasak MAGGI Serpenyős fortélyok Fokhagymás aprópecsenye alap
  • 70 dkg csontozott báránycomb vagy lapocka
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • ízlés szerintvágott petrezselyem

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a megtisztított és csíkokra vágott húst.

Pár perc után hozzáadjuk a mézet és addig pirítjuk tovább, amíg a méz karamellizálódik. Hozzáöntünk 2,5 dl hideg vizet, a Fokhagymás aprópecsenye FIXet és együtt, kevergetve főzzük őket. Amikor a hús félig megpuhult rátesszük a fokhagymát és a gyömbért és együtt pároljuk tovább a ragut (vízpótlással, ha szükséges). Ha a hús elkészült, hozzáadjuk az aszaltszilvákat is és sóval, fehérbossal ízesítjük ízlés szerint. Pár perc alatt összefőzzük őket, tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük az ételt. Főtt rízzsel ajánljuk.

Forrás:

www.nestle.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 975 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Mákos hajdina, vagy kukorica gánica Következő cikk: Narancsos húsvéti répatorta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: