
Hozzávalók:
- 1 tasak MAGGI Serpenyős fortélyok Fokhagymás aprópecsenye alap
- 70 dkg csontozott báránycomb vagy lapocka
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg aszalt szilva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- ízlés szerintvágott petrezselyem
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a megtisztított és csíkokra vágott húst.
Pár perc után hozzáadjuk a mézet és addig pirítjuk tovább, amíg a méz karamellizálódik. Hozzáöntünk 2,5 dl hideg vizet, a Fokhagymás aprópecsenye FIXet és együtt, kevergetve főzzük őket. Amikor a hús félig megpuhult rátesszük a fokhagymát és a gyömbért és együtt pároljuk tovább a ragut (vízpótlással, ha szükséges). Ha a hús elkészült, hozzáadjuk az aszaltszilvákat is és sóval, fehérbossal ízesítjük ízlés szerint. Pár perc alatt összefőzzük őket, tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük az ételt. Főtt rízzsel ajánljuk.
Forrás:
www.nestle.hu