Hozzávalók:
3 darab keményre főzőtt tojás,
10-15 dkg juhtúró,
2 -3 ek majonéz,
1 kk mustár,
1 fej apróra vágott vöröshagyma,
1 ek tejföl,
citromlé ízlés szerint,
só,
bors,
snidling apróra vágva.
Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel tálaljuk. A gyerekek imádják!
Forrás:
www.gasztrostudio.
(őrségi recept)
A kukorica- vagy hajdinalisztet forró vízbe szórva főzőkanállal kavargatva keményre főzzük. Fövés után kissé hűlni hagyjuk, egy tálban ellapogatjuk és mindkét oldalát cukros, vagy cukor nélküli törött mákban meghempergetjük. Tányérba rakva mézzel, vagy anélkül tálaljuk
40 dkg szemes babot előző este beáztatunk, 2 fej vöröshagymát apróra vágunk és 1 gerezd fokhagymát összezúzunk. Másnap a babot hideg vízben sóval, babérlevéllel puhára főzzük, lehűtjük és kevés főzőlével együtt egy tálba rakjuk. 1 dl tökmagolajból, 1 dl borecetből, a hagymából, fokhagymából kevés vízzel salátaöntetet készítünk, amelyet sóval és kevés fehér borssal ízesítünk.
A roast beef az angol konyha egyik leghíresebb specialitása. Azonban egy igazi angol roast beef elkészítése szinte lehetetlen Magyarországon, mert egyrészt a hentesek másképp vágják fel a marhahúst, mint Angliában, másrészt a húsnak hagyományosan érettnek kell lenni, ami a gyakorlatban mély bordó színt jelent.
Egy húsvéti ételt készítünk el, amit természetesen bármikor el lehet készíteni. Ez az étel egy pácolt nyúlgerinc lesz, amihez nagyon finom karamellizált gyümölcsöket csinálunk köretként.
Hozzávalók:
Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk.
Elkészítés:
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni.