Magyar konyha - Ünnepek - Húsvét

   

Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre
Hozzávalók: 3 darab keményre főzőtt tojás, 10-15 dkg juhtúró, 2 -3 ek majonéz, 1 kk mustár, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 ek tejföl, citromlé ízlés szerint, só, bors, snidling apróra vágva. Elkészítés: Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel tálaljuk. A gyerekek imádják! Forrás: www.gasztrostudio.
Kakaós fonott kalács
Hozzávalók: 30 dkg szitált finomliszt fél csomag szárított élesztő 1 citrom reszelt héja 6 dkg vaj 9 dkg porcukor 2 tojássárgája csipet só 2,5 dl tej 10 dkg teavaj 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaópor Elkészítés: A tejet, a vajat, az élesztővel és cukorral elkevert lisztet, a csipet sót, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat bepakoltam a kenyérsütő gépbe, és...
Mákos hajdina, vagy kukorica gánica
(őrségi recept) A kukorica- vagy hajdinalisztet forró vízbe szórva főzőkanállal kavargatva keményre főzzük. Fövés után kissé hűlni hagyjuk, egy tálban ellapogatjuk és mindkét oldalát cukros, vagy cukor nélküli törött mákban meghempergetjük. Tányérba rakva mézzel, vagy anélkül tálaljuk
Mézes-fokhagymás bárány aszalt szilvával
Hozzávalók: 1 tasak MAGGI Serpenyős fortélyok Fokhagymás aprópecsenye alap 70 dkg csontozott báránycomb vagy lapocka 2 evőkanál méz 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 15 dkg aszalt szilva 3 evőkanál olívaolaj 1 csipet őrölt gyömbér ízlés szerintvágott petrezselyem Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a megtisztí...
Narancsos húsvéti répatorta
Hozzávalók: A piskótához: 6 db tojás 1,5 bögre (4,5 dl) cukor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 bögre liszt 1,5 bögre reszelt sárgarépa 1/2 csomag sütőpor 1,5 dl sárgarépa-narancs ital vagy narancslé A töltelékhez és díszítéshez: 20 dkg cukor 3 dl tejszín 20 dkg vaj 1 dl friss narancslé pár csepp narancsaroma 6 db narancs cukrozott tejszínhab (2 dl tejszínből) 1...
Őrségi babsaláta
40 dkg szemes babot előző este beáztatunk, 2 fej vöröshagymát apróra vágunk és 1 gerezd fokhagymát összezúzunk. Másnap a babot hideg vízben sóval, babérlevéllel puhára főzzük, lehűtjük és kevés főzőlével együtt egy tálba rakjuk. 1 dl tökmagolajból, 1 dl borecetből, a hagymából, fokhagymából kevés vízzel salátaöntetet készítünk, amelyet sóval és kevés fehér borssal ízesítünk.
Pácolt fűszeres marhasült
A roast beef az angol konyha egyik leghíresebb specialitása. Azonban egy igazi angol roast beef elkészítése szinte lehetetlen Magyarországon, mert egyrészt a hentesek másképp vágják fel a marhahúst, mint Angliában, másrészt a húsnak hagyományosan érettnek kell lenni, ami a gyakorlatban mély bordó színt jelent.
Pácolt nyúlgerinc készítése karamellizált gyümölcsökkel (videó)
Egy húsvéti ételt készítünk el, amit természetesen bármikor el lehet készíteni. Ez az étel egy pácolt nyúlgerinc lesz, amihez nagyon finom karamellizált gyümölcsöket csinálunk köretként.
Rokfortos szűz egészben grillezve
Hozzávalók: Ezt a fogást az ínyencek figyelmébe ajánlom. Előkészítése nagyon egyszerű, de a grillezésnél már jobban résen kell lennünk. Elkészítés: Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni.
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Elkészítési idõ: 2 óra 30 perc + egy éjszaka pácolás Hozzávalók: 1 kicsontozott báránycomb 2-3 ágacska rozmaring 4 fej fokhagyma 1 dl olaj 1 vöröshagyma 1 evõkanál kristálycukor 1 evõkanál méz õrölt bors 2 dl fehérbor Elkészítés: A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk.

51 cikk | 4 / 6 oldal