Pikáns szűzpecsenye gesztenyével


Pikáns szűzpecsenye gesztenyével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg gesztenye
  • 4 sertés szűzpecsenye (á 12 dkg)
  • 50 dkg hosszú metélttészta
  • 6 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 8 dl húsleves kockából

Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, tetejüket X alakban éles késsel bevágjuk, és a sütőben kb. 30 percig pirítjuk, amíg a héja felpattogzik. A húst megmossuk, szárazra töröljük.

Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét kivesszük a sütőből, meghámozzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet, és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva


Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,546 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Mézeskalács-házikó, tészta előkészítése, sütés, építés (videó) Következő cikk: Pulykasült zöldségekkel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: