Töltött pulykanyak


Töltött pulykanyak

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús,
  • 30 dkg máj,
  • 1 doboz gombakonzerv,
  • 2 zsemle,
  • só, bors, fokhagyma
  • vágott petrezselyemzöldje,
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • majoranna,
  • 3 tojás,
  • 1 pulyka nyak bõre
  • 10 dkg zsír

Elkészítése: Bevarrjuk a pulykanyak bõr keskenyebb végét. A májat,lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fűszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fűszerből pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk.

Megtöltjük a pulykanyak bõrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk.

Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható. Nagyon finom étel.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,578 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Töltött káposzta Következő cikk: Ünnepi sajtos fasírt (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: