Sáfrányos halleves


Sáfrányos halleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g tőkehalfilé
  • 100 g páncél nélküli garnéla
  • 100 g tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 l hal-alaplé (kockából)
  • 1/8 l fehérbor
  • késhegynyi sáfrány
  • fehérbors
  • kapor a tálaláshoz

A halszeletekre csepegtessünk citromlét, majd tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra, a vajon dinszteljük üvegesre, majd liszttel hintsük meg.

Állandó kevergetés mellet öntsük fel a hallével és a borral, majd kis lángon főzzük tovább. Kb. 20 perc múlva szűrjük le, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sáfrányt, a falatokra vágott tőkehalat és a garnélákat.

Főzzük együtt 5 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt, végül ízesítsük sóval és borssal. Előmelegített levescsészében, kaporággal díszítve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. október 11. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 896 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Rudolf aprósüti Következő cikk: Szaloncukor


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: