Almás-hagymás pulykasült


Almás-hagymás pulykasült

Hozzávalók:

  • 1 egész pulykacomb (1-1,2 kg)
  • 5 közepes fej hagyma
  • 5 nagy alma
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 rozmaring ágacska (vagy 2 tk szárított rozmaring)
  • bors

A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.

Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát, mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.

A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.

Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.

Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.

Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.

Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.

Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.

Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. október 11. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,843 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Al-dunai halleves Következő cikk: Bögrés-kakaós forró sütemény készítése karácsonyra (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: