Magyar konyha - Ünnepek - Karácsony

   

Szaloncukor házilag
XIV. századi francia édesség a kizárólag nálunk népszerű szaloncukor őse. Sok kis műhelyben még a második világháború után is kézzel rojtozták a csomagolópapírt, csavarták a sztaniolt. Akár hungarikum is lehetne a szaloncukor, amelynek készítésével a XIX. század első harmadában kezdtek foglalkozni a magyar cukrászok.
Töltött káposzta
Hozzávalók: 2 fej nagyobb savanyú káposzta 1 kg darált hús ( vegyesen disznó és borjú ) 3 evőkanál rizs 1 tojás só, bors Elkészítése: A káposztát leveleire szedem, a vastag ereket levágom, hogy könnyebben tudjam majd összegöngyölni, és amíg a húst elkészítem, addig hideg vízben áztatom. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a rizst, ízlés szerint sót, borsot.
Töltött pulykanyak
Hozzávalók: 0,5 kg darált sertéshús, 30 dkg máj, 1 doboz gombakonzerv, 2 zsemle, só, bors, fokhagyma vágott petrezselyemzöldje, 1 kisebb vöröshagyma majoranna, 3 tojás, 1 pulyka nyak bõre 10 dkg zsír Elkészítése: Bevarrjuk a pulykanyak bõr keskenyebb végét.
Ünnepi sajtos fasírt (videó)
Egy nagyon finom ünnepi fasírtot fogunk készíteni. Ez is azért nagyon jó, mert nem olajjal készítjük, hanem gombócokat készítünk belüle, és a sütőben így is meg lehet sütni.
Vegetáriánus töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 10 darab káposzta levél 5 evõkanál szójagranulátum 5 evõkanál zabpehely, 3 tojás, 2 gulyásleves kocka, 1 zöldségleves kocka, 1-2 füstölt ízű kocka piros paprika bors só, 1 mokkás kanál csípõs pirosarany, 1 nagy fej hagyma, olaj, ízlés szerint friss oregánó, petrezselyem, zöld bazsalikom levél apróra vágva, kb.

25 cikk | 3 / 3 oldal