Szaloncukor házilag


Szaloncukor házilag

Hozzávalók:

  • 1/2 kg cukor,
  • 1/2 kg tejpor,
  • 10 dkg kakaó,
  • 15 dkg öregre vágott dió esetleg mogyoróval keverve,
  • 15 dkg vaj, egy fél dl rum.

A cukrot feltesszük 1.5 dl vízzel főzni, 3 percig forraljuk, utána hozzáadjuk a tejport és a kakaóval fél percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Bedobjuk a diót és a rumot, majd folytonos keverés ellett a vajat.

Mikor már sűrűsödik, kivajazott tepsibe öntjük, két napig hagyjuk száradni, majd kockára vágjuk. Három nappal karácsony előtt neki kell állni!

A kész cukrokat selyempapírba kell csomagolni, úgy hogy téglalapokat vágunk ki, két rövidebb szélét kirojtozzuk ollóval és a közepére tesszük a szaloncukor kockát és a becsomagolt darabot alul-felül megcsavarjuk. Aki szeretné, színes alufóliába csavarhatja, de elegáns, ha csak a selyempapírban akasztjuk a fára.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,046 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Szaloncukor házilag Következő cikk: Töltött káposzta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: