Rudolf aprósüti


Rudolf aprósüti

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg
  • 2 egész tojás
  • 8 kocka étcsoki
  • kicsi olaj a csoki olvasztásához
  • francia drazsé
  • perec alakú ropi

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba tesszük. Beleszórjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és a porcukrot, jól összekeverjük. Majd beletesszük a margarint, a 2 egész tojást, és tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órán át hagyjuk hűtőben pihenni.

Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk. Gomba alakú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés. A rénszarvasunk orra lehet francia drazsé, szemeit olvasztott, zacskóba töltött étcsokiból rajzoljuk, az agancsát perec alakú ropiból készítjük el.

Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt megsül.

Megjegyzés:

Sütés közben nem fognak egymásra dagadni, ezért lehet sűrűn rakni, amennyire az agancs engedi.

 

Forrás


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. december 9. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 962 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Rántott hal Következő cikk: Sáfrányos halleves


   








Megjegyzések

Pap Margit
csütörtök, 2012. november 15. 14:52
Nagyon ötletes! Sütök az unokáknak Mikulásra. Köszönöm a receptet! Margó



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: