Lencseleves füstölt sajttal


Lencseleves füstölt sajttal

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse, 
  • 10 dkg füstölt sajt, 
  • fél dl olaj, 
  • 5 dkg vöröshagyma, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 2 evőkanál mustár, 
  • fokhagyma, 
  • só, 
  • babérlevél

Elkészítés: Egy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük. A megfőtt lencsét szitán áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, felforraljuk, majd átszűrjük. A füstölt sajtot kockára vágjuk, és forró sütőben hirtelen megpirítjuk. Az elkészült levest csészébe merjük és tálalás előtt helyezzük bele a pirított sajtkockákat.

forrás: mindmegette.hu

Lencseleves:


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. január 7. Szerkesztette: Kovács Lóránt
Nézettség: 3,935 Kategória: Ünnepek » Újév
Előző cikk: Fogasrudak, fehérboros rákraguval


   








Megjegyzések

Aknai Anna
hétfő, 2018. január 1. 14:19
Finom,kipróbáltam...:)



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: