Fogasrudak, fehérboros rákraguval


Fogasrudak, fehérboros rákraguval

Hozzávalók:

  • 60 dkg fogasfilé,
  • 4 darab zalai rák, 
  • 5 dkg vöröshagyma, 
  • 10 dkg gomba, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 2 dl fehérbor, 
  • kapor, 
  • só, 
  • liszt, 
  • zöldség

Elkészítés: A vastag csíkokra vágott fogasfilét megsózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban ropogósra, pirosra sütjük. Az egészben megfőzött rákokat páncéljukból kibontjuk, a finomra vágott vöröshagymát olajban aranyrárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és a rákhúst. Sózzuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük, felöntjük tejszínnel és fehérborral, majd felforraljuk. A fogast párolt zöldségfélékkel tálaljuk. Helyezzük a tányérra a zöldségeket, öntsük mellé a ragut, és erre helyezzük a ropogós süllő rudacskákat.

forrás: mindmegette.hu

Pisztráng rákraguval:


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. január 7. Szerkesztette: Kovács Lóránt
Nézettség: 2,839 Kategória: Ünnepek » Újév
Előző cikk: Csörögefánk Következő cikk: Lencseleves füstölt sajttal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: