Csörögefánk


Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 
  • 5 darab tojássárgája, 
  • 1 evőkanál méz, 
  • 4 cl rum, 
  • fél dl tejföl, 
  • só, 
  • vaníliás cukor, 
  • olaj

Elkészítés: Az átszitált lisztet, mézet, tojássárgáját, rumot, tejfölt, sót összekeverjük, jól kidolgozzuk és egy negyedórát pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi nagyságú téglalapokra daraboljuk. A téglalap közepére vágunk egy nyílást, a tészta két átlósan szembe lévő végét középre hajtjuk és átdugjuk a nyíláson. Az így megformázott fánkokat bő, forró olajban megsütjük és az olajból kivéve lecsepegtetjük, mézzel megcsurgatva tálaljuk.

forrás: mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. január 7. Szerkesztette: Kovács Lóránt
Nézettség: 1,634 Kategória: Ünnepek » Újév
Előző cikk: -Szilveszter Következő cikk: Fogasrudak, fehérboros rákraguval


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: