Csillagjegyek


Csillagjegyek

Kevés az olyan ember a földön, aki ne hallott volna még az asztrológiáról. Régóta él az emberekben az a hit, hogy sorsuk meg van írva a csillagokban. Az első híres csillagjósok a kaleidusok voltak, majd a szabályok a babiloniakon és a rómaiakon keresztül jutottak el Európába.

Ma már a legtöbb újságban található horoszkóp, különböző időszakokra (napokra, hetekre...). A legtöbben tudják, melyik csillagképhez tartoznak, ám ha valakinek kétségei lennének, az alábbi táblázatból kiderítheti:

Kos márc.21-ápr.20.

Bika ápr.21-máj.20.

Ikrek máj.21-jún.21.

Rák jún.22-júl.22.

Oroszlán júl.23-aug.23.

Szűz aug.24-szept.23.

Mérleg szept.24-okt.23.

Skorpió okt.24-nov.22.

Nyilas nov.23-dec.21.

Bak dec.22-jan.20.

Vízöntő jan.21-febr.19.

Halak febr.20-márc.20.

Ez a tizenkét csillagkép a a Nap-pálya mentén található, melyeknek neve állatokra utal, ezért állatövnek hívjuk őket. (Görögül zodiák).

Nagy jelentősége van az egyes bolygók uralkodó hatásának is. Ellipszis alakú pályáikon haladva néha közelebb, néha távolabb kerülnek a Naphoz, és persze egymáshoz is. Minden bolygónak megvan a maga jellemvonása. Nagyon röviden és általánosságban a jellemzők:

Nap: Pozitív, tevékeny, tüzes, férfias jellegű. Színe narancssárga, napja a vasárnap. A test részei közül a homlok, gerinc, szív , hát és a vérkeringés áll uralma alatt. Száma: 1, 4.

Hold: Negatív, passzív, vizes-nedves, nőies jellegű. Napja a hétfő, száma: 2, 7. A belek, gerincvelő, bőr, gyomor és anyaméh áll uralma alatt.

Merkúr: Pozitív, tevékeny, sokoldalú, egyaránt nőies és férfias jellegű. Színe a sárga és a tarka színek. Napja a szerda, száma az 5. A test részei közül a száj, nyelv, áll, tüdő, agyvelő, a karok és a hallás áll vele kapcsolatban.

Vénusz: Nőies, negatív, passzív és földies jellegű. A Vénusz a testi szépség hordozója, női mell, női nemi szervek, mirigyek, derék, vese, vénák, valamint a torok és a gége áll uralma alatt. Napja a péntek, száma a 6.

Mars: Tüzes, férfias, tevékeny, pozitív jellegű. Színe a vörös, napja a kedd. Száma a 9, a test részei közül pedig a bal láb, bal fül, epe és a nemi szervek állnak kapcsolatban vele.

Jupiter: Pozitív, tüzes-férfias jellegű. Uralkodó színe a világoskék és a bíborszín. Napja a csütörtök, száma a 3. Uralma alatt álló testrészek: mirigyek, máj, zsírréteg, izmok, jobb szem és kéz, valamint a szaglás.

Szaturnusz: Férfias, passzív és földies jellegű. Színei: fekete, zöld, szürke, barna. Uralkodó napja a szombat, száma a 8. A test részei közül a lép, csontok, fogak, bal szem és kéz, a jobb fél és az anyaméh tartozik hozzá.

Uránusz: Pozitív, férfias, légies jellegű. Uralkodó napja a szombat, száma a 0. Színei: lila és acélkék. Testrészei a pajzsmirigy, a gerincvelő, az idegrendszer és az alsó lábszár.

Neptunusz: Inkább nőies, vizes-nedves, negatív és passzív jellegű. Uralkodó színei a világos, csillogó színek. Száma a 3, napja a csütörtök. A tökéletes önzetlen szeretet, az önfeláldozás, de ugyanakkor a káosz és a bizonytalanság bolygója. Hatása alatt áll: okkult tanulmányok, érzékcsalódások és a szellemi megnyilvánulások.

Pluto: Tevékeny és pozitív, tüzes-nedves és férfias jellegű. A szervezetben hatása alatt állnak a tobozmirigy és a belső elválasztású mirigyek. Az átalakulást, sokrétűséget, szélsőségeket, valamint a kettősséget és válságokat jelenti.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. január 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,728 Kategória: Nyugati horoszkóp » Asztrológia
Következő cikk: Csillagjegyek uralkodó bolygói


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: