Skorpió


Skorpió

(október 24-november 22.)(kígyó, víz)

Elmélyülő érzést és lelkiséget ad, újraértékel mindent. Az ellentétek legélesebb és legvégletesebb formában merülnek fel és nem maradnak meg a normális élet síkján, hanem a magasabb régiókba emelkednek. Erőit arra irányítja, hogy az anyagiasság és testiség legrejtettebb természetét is megismerje a legközvetlenebb, legszemélyesebb módon, az átélésben.

A lelkiség, a testiség mélységeiből a tisztult szellemiség felé vezető útra irányítja a figyelmét. A legerősebb testiség és a legmagasabb cél felé törekvő lelkiség összeütközik, és nagy válságokat idéz benne. A Skorpió az a pont, ahol a "lenn" és "fenn", a testiség és a szellemiség, a véges és végtelen, az alacsonyrendűség és magasrendűség, a mohó életszomj és a megtisztult felemelkedés találkoznak, hogy megvívják csatájukat. Feladata: megölni magában az alacsonyrendű, testi embert, hogy feltámadhasson benne a magasrendű, tisztult ember. Útja azonban nem elméleti, vagy értelmi-szellemi út, hanem az áthatolás, sőt átgázolás a leküzdendő területen. Éppen azért vonza és tartja fogva a szenvedély s mindennél erősebben a testiségben gyökerező legtitokzatosabb valami, a nemiség. És ha keresztül tud törni a végső akadályon, akkor rátalál önmagára és a kínzó életének végső kiegyenlítésére: újjászületik, valami meghal benne, és feltámad a magasba szárnyaló lélek, amely a rög kötelékei fölé emelkedik.

Ezek a hajlamok és adottságok a Skorpió-embert a misztériumok felé hajtják. Itt kínálkozik a legmagasabb felemelkedés és a legmélyebb bukás.

Többnyire agresszív természetű, határozott fellépésű, erős akaratereje van. Kitartó, céljait mindenáron megpróbálja elérni. Bátor és elszánt, olykor kíméletlen. Erős, kemény karakter, szereti családját, ás fontosnak érzi, hogy előrejusson hivatásában. Lobogó, nagy, szenvedélyes szerelem jellemzi. Meglehetősen féltékeny, birtokolni akarja társát. Ennek ellenére nem túl hűséges. Kevés barátja van, de azokért jóban-rosszban kiáll. Szókimondósága miatt sok ellensége van. Nem bocsát meg és nem felejt. Tele van ellentmondással, nehéz kiismerni. Bár keménynek és hidegnek mutatkozik, igen érzékeny. Két véglet van számára: rokonszenv és ellenszenv. Hiú, szereti ha dicsérik. Nem túl titoktartó. Barátai titkait kifecsegi, a sajátját viszont nem mondja el senkinek.

A Skorpió lány: Eléggé bőbeszédű, de jóindulatú. Betegségre hajlamos alkat. Férjét igazán csak a házasságban szereti meg. Sok gyermeke lesz.

A Skorpió fiú: Beteges, rosszindulatú, goromba természet. Házasságkötés után azonban elhagyja rossz tulajdonságait, jómódú ember válik belőle. Kétszer nősül.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. január 16. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 7,934 Kategória: Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
Előző cikk: Mérleg Következő cikk: Nyilas


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: