Lélekbuvár - Legolvasottabb cikkek

   

INTj - Robespierre, Az Analizáló (Elemző)
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-intuitív introvertált (racionális)   "Merészen kérdezni, akár isten létezését is megkérdőjelezni; ha van Isten egyáltalán, akkor jóvá kell hagynia a józan ész uralmát.” Thomas Jefferson.   Maximilian Robespierre – a Nagy Francia Forradalom (1789 - 1794) vezetője.   1. „Gondolkodom, tehát vagyok”. Egy ember fejlett logikai és analizáló képességekkel.
Disztimikus egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
Depresszivitás jellemzi. A hipertimikus ellentéte. Életfelfogása komoly, az élet sötét és szomorú oldalára koncentrál. A lelke mélyéig megrázó események nagyon pesszimistává tehetik. Életképessége gyengült, gondolatai lassúak, beszélgetésben ritkán vesz részt. A finom érzéseket helyezi előtérbe. Nem jellemzi egoisztikus megnyilvánulás.
ESFp - Caesar, A Politikus
Személyiség » Személyiségtípusok
Érzékelő-etikai extravertált (irracionális)Semmi sem válik addig valósággá, amíg azt meg nem tapasztaltuk, még a közmondás sem közmondás addig, amíg az élet nem példálózott vele. - John Keats.Caius Julius Caesar – Az első Római Császár.1. A kedvesség hatalom. Büszke arra, hogy hatni tud az emberekre, az érzéseikre és kapcsolataikra, a saját népszerűségére, örömmel vezet másokat.
ESTp - Zsukov, A Légionárius
Személyiség » Személyiségtípusok
Érzékelő-logikai extravertált (irracionális)Az üzletben mindenki a szerzésre, küzdésre és a nyerésre törekszik. Vagy fölül vagy, vagy alul. Csak rajtad áll, hogy a csúcson légy — Alice Foote MacDougall.Georgij Zsukov – A Szovjetunió marsallja, a II: Világháború híres parancsnoka1. A végeredmény. Ez az egyedüli dolog, ami érdekli.
A teljesség felé
Irodalom » Weöres Sándor: A teljesség felé
Hamvas Bélának, mesteremnek köszönöm, hogy megírhattam ezt a könyvet: ő teremtett bennem harmóniát.E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd.Az itt-következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor jegyeit viseli, de lényegük nem-keletkezett és nem-múló.
Emotív egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
Érzékenység jellemzi, valamint a reakciók mélysége a finom érzelmekterületén. Nem a durva érzelmek izgatják az ilyen embert, hanem azok, amelyeketa lélekkel, humanitással, szívélyességgel asszociálhatunk. Az emotív temperamentumhoz tartozó egyéniséget általában lágyszívűnek szokták nevezni.
ENFp - Tom Sawyer, a Pszichológus
Személyiség » Személyiségtípusok
Intuitív-etikai extravertált (irracionális)Aki látja a saját Énjében az összes kezdetet, és az összes kezdetben az ő saját Énjét, az az összes félelmét elveszíti – Isza Upanisad.Tom SAWYER - Mark Twain könyvének hőse. 1. A lángoló lelkesedő. Alapvetően lelki beállítottságú, művészi egyéniség.
Csillagjegyek
Nyugati horoszkóp » Asztrológia
Kevés az olyan ember a földön, aki ne hallott volna még az asztrológiáról. Régóta él az emberekben az a hit, hogy sorsuk meg van írva a csillagokban. Az első híres csillagjósok a kaleidusok voltak, majd a szabályok a babiloniakon és a rómaiakon keresztül jutottak el Európába.Ma már a legtöbb újságban található horoszkóp, különböző időszakokra (napokra, hetekre...).
ISTj - Maxim Gorkij, Az Ellenőr
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-érzékelő introvertált (racionális)Önbecsülés, önismeret, önkontroll csakis ez a három adja az életnek a szuverén hatalmat — Alfred Lord Tennyson.1. Egy következetes szakértő. A rendelkezésre álló rendszerek és dogmák közül képes racionálisan és megfelelően kiválasztani a legjobbat és képes a megvalósításáért arcátlanság határáig is elmenve kompromisszumok nélkül harcol.
Ciklotimikus egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
Olyan emberről van szó, akire a hipertimikus és a disztimikus állapotok váltakozása jellemző. E két pólus közül az egyik kerül előtérbe, időben bármiféle kívülről észrevehető ok nélkül, néha pedig valami konkrét külső ok hatására. Az örömteli események az ilyen embernél nemcsak az öröm érzését váltják ki, hanem a hipertimia általános jellemzőivel járnak együtt.

419 cikk | 4 / 42 oldal