Lélekbuvár - Legújabb cikkek

   

Vérmérséklet teszt
Személyiségtesztek »
Melyik alapszemélyiség típushoz tartozunk?A következő teszttel megkaphatjuk a legalapvetőbb személyiség típusunkat. Ez a teszt nagyon fontos, nagyon sok mindent megtudhatunk magunkról, hogy miért viszonyulunk úgy az emberekhez ahogy viszonyolunk, miért végezzük el a feladatainkat úgy, ahogy végezzük őket, rájövünk milyen területeken javítsunk, hogy könnyebbé tegyük életünket.
MBTI személyiségtípusteszt
Személyiségtesztek »
Válaszolj a négy kérdésre, hogy megtudd a Jung féle személyiségtípusod. Mindegyik kérdés két válasz lehetősséggel rendelkezik. Még akkor is ha mindkét variáns vonz, válaszd azt amelyik rád legjobban jellemző. A négy kérdésnél válassz egy egy variánst, A vagy B.
A flegmatikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Lassan járj, tovább élsz!”A flegmatikus személyiségtípust arról vesszük észre, hogy először nem vesszük észre. Ennek oka az, hogy semmi kirívó nincs rajta. Megjelenése, tekintete, beszéde kifejezéstelen, jellegtelen, öltözéke visszafogott...Akárcsak a kolerikus, a flegmatikus személyiségtípus sem egy érzelgős alkat.
A melankolikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.”A melankolikus személyiségtípus a nagybetűs Gondolkodó. Alaposan elemez, és ismét rendszerbe rak, újra meg újra harmóniára törekszik. Ez a személyiségtípus olyan összefüggésekre jön rá, melyek más típusok számára többnyire elképzelhetetlenek. Ő meg akarja érteni a dolgok működését, a történések miértjét.
A kolerikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Tudom, ki vagyok, és mit akarok!”Az őselemek közül a kolerikus a tűz típus. Ennek a személyiségtípusnak már a megjelenése is tetterőt sugároz: tekintete nyílt, testtartása határozott. Küzd, mint egy lovag, tekintélyes, mint egy király. „Férfi a talpán!” vagy „Céltudatos nő!” – mondják rá nemtől függően.
A szangvinikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Figyelj rám, és egy vidám élettel hálálom meg!”A közkedvelt szangvinikus egy jó szándékú dumagép, örök mókamester. Ő az, aki az összes személyiségtípus közül a leginkább igényli a figyelmet. Kiapadhatatlan igénye van a társaságra, a közönségre. Mindent megtesz, hogy észrevetesse magát. Más emberek szeretetétől övezve érzi magát értékesnek.
Élénkíthető egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
A kontrolok hiánya jellemzi. Reakciói impulzívak. Életmódjában döntő a vonzódás, az ösztönök, a kontrolálatlan ötletek, az erkölcsök hiánya. Sohasem a logika és a józan ész vezérli. Az ösztöneit kielégíti, de nincs tudatos célja, nem jellemzi a tudatos irányítás.
Disztimikus egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
Depresszivitás jellemzi. A hipertimikus ellentéte. Életfelfogása komoly, az élet sötét és szomorú oldalára koncentrál. A lelke mélyéig megrázó események nagyon pesszimistává tehetik. Életképessége gyengült, gondolatai lassúak, beszélgetésben ritkán vesz részt. A finom érzéseket helyezi előtérbe. Nem jellemzi egoisztikus megnyilvánulás.
Egzaltált egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
A szorongás és boldogság egyénisége. Váratlan reakciók jellemzik. Például más helyett kezd el örülni vagy szomorkodni. Szenvedélyesebben reagál az életre, mint mások. Ugyanolyan könnyen jut örömittas állapotba jó esemény hallatán, mint kétségbeesésbe szomorú események eredményeképpen. Szereti a zenét és a művészeteket. Jellemzi a vallás és a világnézet keresése.
Demonstratív egyéniség
Személyiség » Normatív egyéniség pszichológiája
Erősen kiszorított viselkedés jellemzi. Hosszú időre képes kiszorítani az emlékezetéből a számára kellemetlen eseményeket és eltemetni azokat a tudatalattiba. Mindig valami foglalkoztatja, mindig valamit el akar érni, állandóan mozgásban van, próbál megoldani valami konfliktust. Életcéljai megvalósításához anyagi sikerességért küzd. Szóbeli öndicséret jellemzi.

419 cikk | 7 / 42 oldal