ESTp - Zsukov, A Légionárius


ESTp - Zsukov, A Légionárius

Érzékelő-logikai extravertált (irracionális)

Az üzletben mindenki a szerzésre, küzdésre és a nyerésre törekszik. Vagy fölül vagy, vagy alul. Csak rajtad áll, hogy a csúcson légy — Alice Foote MacDougall.

Georgij Zsukov – A Szovjetunió marsallja, a II: Világháború híres parancsnoka

1. A végeredmény. Ez az egyedüli dolog, ami érdekli. Minden, ami végső eredmény eléréséhez szükséges, csak átmenetileg érdekes számára. Erős akaratú, határozott ember. “Ha a csillagok éjjel fénylenek, akkor az csakis azért van, mert valaki ezt így akarta”. Egész megjelenésével leplezetlenül ezt mutatja, és nem érdekli, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak róla. “Nem értettem, kérem ismételje meg” – szokta Szergej Koroljov, a szovjet űrtechnológia atyja mondani. Csak nagyon kevés csúcsvezető merte ezt Berijának, a szovjet titkosrendőrség vezetőjének, mondani. Az összes Légionárius nagy hévvel, szenvedélyesen végzi a dolgát, és mindig sikeresen fejezi azt be. A személyisége olyan, mint egy vad harcosé, akinek bármibe is kerül, a csúcsra kell jutnia. “A problémákat senkinek sem szabadna megkerülnie. Mindenkinek meg kell azt tanulnia, hogy miként juthat túl rajtuk.” - ez az ő mottója.

2. Drágán adja az életét. Az a kifejezés, hogy “Szigorúan, de igazságosan” az ilyen típusú embernek teljesen triviális dolog. Zsukov marsall valóban egy kemény ember volt, de ő volt az egyedüli, aki az merte mondani Sztálinnak: “Ha úgy véli, hogy a Főparancsnokság Vezetője csak üres fecsegésre képes, akkor felesleges itt lennie. Kérem önt, hogy nevezzen ki Főparancsnokság Vezetőjének és küldjön ki a frontra”. Szemernyi kétsége sincs afelől, hogy joga van az embereket vezetnie. Mégha tekintetbe is vesszük, hogy szereti a dolgokat a kollégáival megbeszélni, az utolsó szó jogát mindig fenntartja saját magának. Ezt az a mély szenvedélye kompenzálja, hogy képes másokban ugyanennek a lelkesedésnek a magvát elültetni.

3. Egy kiváló taktikus. Az adott helyzetet és hatalom megoszlást gyorsan átlátja, döntést hoz és cselekszik Politikai manőverezésre is képes, de a végső célját soha nem veszíti szem elől. Hatékony logikai képességgel rendelkezik, de ez a fajta logika adott irányú, így egyoldalú, a célja nem filozófiai spekuláció, hanem a megoldás legrövidebb útjának kreatív megtalálása. Könnyebb számára a logikát feladni, mint a célt.

4. Szenvtelen. Ritkán fél, gyűlöl, vagy mutat más negatív érzelmeket, ritkán lepődik meg és ritkán gonosz. Minél veszélyesebb a helyzet, annál inkább fegyelmezetté és elszánttá válik.

5. Az érzelmeiről nem szeret beszélni: ez nem az ő stílusa. És ha véletlenül egy szó mégis kicsúszik, úgy érzi, mintha elárulta volna önmagát. Az érzelmes szerelemtől tart, és meg nem érdemelt luxusnak tartja. Mások érzelmei is nyugtalanítják. Másokra is úgy tekint, mint önmagára, kétsége sincs afelől, hogy ő kívánatos, de abban kevésbé biztos, hogy vajon szeretni is tudják-e őt. Partnerétől érzelmi támogatást vár, és érzelmeit a másik alá rendeli. Azonban a gyakorlatban sohasem alkalmazkodik, sokkal inkább dirigál.

6. A mozgatóerő. Valóságos mozgatóerőként hat másokra, tudja hogyan kell aktivizálni az embereket, hogyan kell őket aktívan bevonni a munkába, tudja hogyan használja fel az emberi munkaerőt legoptimálisabban a cél elérésének érdekében. Kiváló szervező. Bár azt vallja, hogy a leghatékonyabb együttműködés a célok közös kitűzése és megbeszélése, véleménye szerint a felelőséget a cél elérése érdekében egy ember kell felvállalja.

7. Kiváló problémamegoldó. Mivel kristálytisztán gondolkodik és jól átlátja a problémákat, nagyon szervezett, a problémák megoldása nem okoz számára nehézséget. Már csak azért sem, mert nagyon könnyen lelkesedik és arra is képes, hogy más embereket lelkesítsen. Minden problémával kapcsolatban van véleménye és kiválóan tud érvelni.

Sportos. Rendszerint jó sportoló, aki ismeri a testét, az erejét és bízik is benne, akárcsak egészségében és akaraterejében. Szeret kockázatot vállalni és vonzza a versenyszellem, legyen szó bármilyen sportágról, vadászatról, sakkról.

A típus duálja (a pszichológiailag kiegészítő típus): Bradbury, A Lírikus (intuitív-etikai introvertált).


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. március 6. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,252 Kategória: Személyiség » Személyiségtípusok
Előző cikk: ESTj - Holmes, Az Igazgató Következő cikk: INFj - Dosztojevszkij, A Humanista


   Tetszik  
Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: