Lélekbuvár - Személyiség - Vérmérséklet

   

A szangvinikus személyiségtípus
Jelmondat: „Figyelj rám, és egy vidám élettel hálálom meg!”A közkedvelt szangvinikus egy jó szándékú dumagép, örök mókamester. Ő az, aki az összes személyiségtípus közül a leginkább igényli a figyelmet. Kiapadhatatlan igénye van a társaságra, a közönségre. Mindent megtesz, hogy észrevetesse magát. Más emberek szeretetétől övezve érzi magát értékesnek.
A kolerikus személyiségtípus
Jelmondat: „Tudom, ki vagyok, és mit akarok!”Az őselemek közül a kolerikus a tűz típus. Ennek a személyiségtípusnak már a megjelenése is tetterőt sugároz: tekintete nyílt, testtartása határozott. Küzd, mint egy lovag, tekintélyes, mint egy király. „Férfi a talpán!” vagy „Céltudatos nő!” – mondják rá nemtől függően.
A melankolikus személyiségtípus
Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.”A melankolikus személyiségtípus a nagybetűs Gondolkodó. Alaposan elemez, és ismét rendszerbe rak, újra meg újra harmóniára törekszik. Ez a személyiségtípus olyan összefüggésekre jön rá, melyek más típusok számára többnyire elképzelhetetlenek. Ő meg akarja érteni a dolgok működését, a történések miértjét.
A flegmatikus személyiségtípus
Jelmondat: „Lassan járj, tovább élsz!”A flegmatikus személyiségtípust arról vesszük észre, hogy először nem vesszük észre. Ennek oka az, hogy semmi kirívó nincs rajta. Megjelenése, tekintete, beszéde kifejezéstelen, jellegtelen, öltözéke visszafogott...Akárcsak a kolerikus, a flegmatikus személyiségtípus sem egy érzelgős alkat.

4 cikk | 1 / 1 oldal