Utolsó megjegyzések

A melankolikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Semmi sem lehet elég tökéletes.”A melankolikus személyiségtípus a nagybetűs Gondolkodó. Alaposan elemez, és ismét rendszerbe rak, újra meg újra harmóniára törekszik. Ez a személyiségtípus olyan összefüggésekre jön rá, melyek más típusok számára többnyire elképzelhetetlenek. Ő meg akarja érteni a dolgok működését, a történések miértjét.
Patay Tiborné Éva
szerda, 2012. október 10. 17:38
7 . Melankolikus személyiség,igen,valóban nem könnyü ezzel együtt élni, mármint sajátmagammal, úgy értem....ez a determináció/eleve elrendeltetett,öröklött/ + a kedvezőtlen élethelyzetek,körülmények,de van irónia, és sok mindent gyógyitó önirónia...kell ennél több?
szombat, 2019. augusztus 24. 23:36
8 . 50% és teljesen magamra ismertem.
Vérmérséklet teszt
Személyiségtesztek »
Melyik alapszemélyiség típushoz tartozunk?A következő teszttel megkaphatjuk a legalapvetőbb személyiség típusunkat. Ez a teszt nagyon fontos, nagyon sok mindent megtudhatunk magunkról, hogy miért viszonyulunk úgy az emberekhez ahogy viszonyolunk, miért végezzük el a feladatainkat úgy, ahogy végezzük őket, rájövünk milyen területeken javítsunk, hogy könnyebbé tegyük életünket.
Kiss Lilla
hétfő, 2017. október 30. 14:19
3 . jó kis teszt
Micro Tatou
vasárnap, 2019. augusztus 18. 01:10
4 . Jópofa
MBTI személyiségtípusteszt
Személyiségtesztek »
Válaszolj a négy kérdésre, hogy megtudd a Jung féle személyiségtípusod. Mindegyik kérdés két válasz lehetősséggel rendelkezik. Még akkor is ha mindkét variáns vonz, válaszd azt amelyik rád legjobban jellemző. A négy kérdésnél válassz egy egy variánst, A vagy B.
Czombos Hajnalka
vasárnap, 2013. március 3. 23:30
7 . Hol kapok ra valaszt?
Micro Tatou
vasárnap, 2019. augusztus 18. 01:04
8 . Hát, egyrészt nem egyértelműek a párbeszédek, másrészt nem lehet 4 kérdésből megmondani, ki milyen...
Vízöntő
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(január 21-február 19.)(majom, levegő)Az anyagi világ nem érték többé a szemében. Már nem is törödik az akadályokkal, egyszerűen széttöri a gátakat, hogy ereje korlátlanul áradhasson előre. Az anyagvilág azonban elválaszthatatlan a nehézségektől és az akadályoktól; amikor a vizöntő szétrobbantja a gátlásokat, magát az anyagot is mintegy megsemmisíti.
kedd, 2015. december 1. 18:43
8 . Nem hiszem az ilyesikben...
Mező Gábor
vasárnap, 2019. január 6. 21:26
9 . Nem igazán hiszek ezekben.. :)
Oroszlán
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(július 23-augusztus 23.)(oroszlán-tigris, tűz)Az Oroszlán az önérvényesítés. az Én előtérbe helyezése s a velejáró normális határok között maradó önösség és önzés válik szinte öncéllá. A szeretet és az önösség különös módon keveredik: az Oroszlán jóságos, jóindulatú, melegszívű, mindig kész két kézzel adakozni, de csak annak, aki megnyerte rokonszenvét.
G-Lipka Ádám
kedd, 2013. április 30. 20:51
3 . Olyan mint a patika mérleg a tányérokba egyformán kell rakni. Mert ha nem felborul az egyik. A csillag jegyek is ilyenek.
Beni Antal Toni
vasárnap, 2018. november 18. 07:33
4 . Nem csak az patika mérleg hanem a szöveg is, úgy készítendő.
Mondjunk ilyet is és az ellenkezőjét is.Majd csak igaznak hiszi az olvasó valamelyiket
A flegmatikus személyiségtípus
Személyiség » Vérmérséklet
Jelmondat: „Lassan járj, tovább élsz!”A flegmatikus személyiségtípust arról vesszük észre, hogy először nem vesszük észre. Ennek oka az, hogy semmi kirívó nincs rajta. Megjelenése, tekintete, beszéde kifejezéstelen, jellegtelen, öltözéke visszafogott...Akárcsak a kolerikus, a flegmatikus személyiségtípus sem egy érzelgős alkat.
Ercsei Mária
szerda, 2013. április 3. 19:48
10 . 15% ez jó vagy rossz?
péntek, 2016. június 10. 15:27
11 . Nekem 48% flegmatikus. Eléggé magamra ismertem. A kedvenc szavam a Mindegy...
Kos
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(március 21-április 20.)(kutya, tűz)A kezdet, az elindulás. Az erők kibontakozva kelnek életre, tele frissességgel, nagy feszültséggel. Az élet még új a Kos számára, minden még megismerésre és felfedezésre vár, ezért kész az úttörő szerepére, és merészen, nagy lendülettel vág neki a kifürkészhetetlen, tehát nem mérlegelhető feladatnak is.
Hofbauer Julianna
péntek, 2016. június 10. 12:51
5 . Nem hiszek az ilyesmiben, de ez nagyon illik rám. :(
Gondolataink finomléptékű fényereje
A szerelem perzselésében és a magyar szavak misztikus mélységeiben   Induljunk el bármely spirituális ösvény sajátos promenádján, előbb-utóbb átitatja létünket a szerelem, vagy annak hiánya. Nem mi választjuk a szerelmet – a szerelem választ minket. Bert Hellinger bölcsessége, hogy az igazi élet valójában a párkapcsolattal kezdődik.
Polyak Izabella
kedd, 2015. október 13. 18:15
6 . nekem is tetszett
Szabo Katalin
szerda, 2016. február 3. 02:18
7 . Ez igy igaz. Nagyszeru iras.
Bak
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(december 22-január 20.)(hegyi kecske, föld)Csak azt tartja biztosnak, amit ő maga tud ősszefoglalni, és a maga erejével uralma alatt tartani. Az anyagvilág azonban már nemcsak az egyszerű és igénytelen birtoklást, vagy az anyagi dolgok értelmi-szellemi rendszerezését jelenti számára, hanem azt a kihívást, hogy az anyagot uralma alá hajtsa.
Aknai Anna
péntek, 2014. január 17. 16:15
3 . Hát,igen,énmagam is bak vagyok,nagyon sokminden jellemző rám az olvasottakból...
kedd, 2015. november 3. 19:36
4 . Ez tetszik, szinte teljesen jellemző :)
Az Isten
Irodalom » Weöres Sándor: A teljesség felé
Az ember, akit jönni-menni látsz: zárt, egyéni; s az emberalkat legmélyebb rétege nem zárt, nem egyéni, mindennel összefüggő, azonos a minden alakzat mélyén rejlő egyetlen létezéssel. Az időbeli véges személyiség mögül kibontakozó időtlen végtelenség: a lélek. A kibontakozásra nem szoruló időtlen végtelenség: az Isten.
Polyak Izabella
kedd, 2015. október 13. 18:16
1 . ki tudja
Bika
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(április 21-május 20.)(disznó, föld)Megállapodást, nyugalmat, megóvást fejez ki. Koncentrálódik, befelé és önmaga felé fordul. Tevékenysége elcsöndesül, de annál állandóbb és tartósabb jellegű.
Barcsik Attila
hétfő, 2015. augusztus 17. 16:46
1 . Van benne igazság is.
ISFj - Dreiser, A Felügyelő
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-érzékelő introvertált (racionális)   Minden feladat szolgálat, de a szolgálat önmagában minden másnak a gyökere – Mencius.   Theodore Albert Hermann Dreiser – A hires amerikai író.   1. Mások bizalmát könnyen elnyeri. Udvarias, tapintatos, kiváló ízlése van és azt is tudja, hogy hogyan hasznosítsa azt.
Hutu Zsuzsánna Borbála
szerda, 2014. június 18. 22:18
23 . Hát ez igaz :)
Gero Tibor
szerda, 2014. június 18. 22:33
24 . Szinte a Szuz megfogalamaza.
ISTj - Maxim Gorkij, Az Ellenőr
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-érzékelő introvertált (racionális)Önbecsülés, önismeret, önkontroll csakis ez a három adja az életnek a szuverén hatalmat — Alfred Lord Tennyson.1. Egy következetes szakértő. A rendelkezésre álló rendszerek és dogmák közül képes racionálisan és megfelelően kiválasztani a legjobbat és képes a megvalósításáért arcátlanság határáig is elmenve kompromisszumok nélkül harcol.
Vigh Attila
péntek, 2014. május 16. 22:00
12 . Meglehetősen találó. Kivéve a negatívumokat, amiket nem ismerek el, bár valószínűleg igazak azok is.
Leonard & Smisek személyiségteszt
Személyiségtesztek »
A következőkben kérdéseket olvashatsz a viselkedésedről és érzéseidről. Olvasd el a kérdéseket, és döntsd el, igazak-e Rád nézve a bennük foglaltak, vagy nem. Ne tölts sok időt a gondolkodással. Az első reakciód a fontos, nem a hosszas gondolkodás. Itt nincsenek jó és rossz válaszok. Ez nem az ész vagy más adottságok felmérése, hanem csupán a viselkedésed sajátságainak kimutatása.
Sántha Erika Erzsébet
hétfő, 2013. március 11. 02:06
21 . érdekesek már a válaszok is azon is el lehet gondolkodni .
Hliva Éva
szerda, 2014. március 26. 18:21
22 . Normatív egyéniség pszichológiája

teszt értékelése

(Leonard & Smisek)

Hipertimikus egyéniség
A hipertimikus temperamentum, amelynek éles megnyilvánulását hipomániás állapotnak nevezik, jól ismert a pszichiátriában. A hipertimikus egyéniség mindig optimistán nézi a világot, különösebb erőfeszítés nélkül győzi le a bánatot, egészében véve jól érzi magát ebben a világban. Általában könnyen él, hiperaktív. Könnyen ér el sikereket, művészi alkotó tevékenységben élen jár. A tevékenység iránti vágya ösztönzi a kezdeményezőkészségét,mindig újat keres. A legfőbb gondolattól való elmozdulása egy sor váratlan asszociációt és ötletet szül benne, ami szintén az aktív, alkotó gondolkozást segíti. Kiváló beszélgetőpartner, általában a figyelem középpontjában van. Mindig érdekes, de nem áll le sokáig egy témánál. Az ilyen ember nem tud unalmas lenni, beszéde tele van tréfás mondásokkal, szórakoztató viccekkel. Ha azonban ez a temperamentum túl élesen jelenik meg, pozitív jellemzés már nem alkalmazható rá, mivel az ilyen ember viccelve viszonyul még a komoly dolgokhoz is. Az etikai normák felborulása figyelhető meg, mivel néha eltűnik nála a kötelességtudat és a megbánás képessége. A tevékenység iránti túlzott vágy eredménytelen szétszórtsághoz vezethet. Az ilyen ember sok mindent vállal, de kevésnek jár a végére. A túlzott vidámság ingerlékenységbe mehet át. Egészében véve a hipertimikus egyéniség nem kötelezően, de társulhat mániával. Viszonylag enyhe megjelenéseiben az egyéniségnek egy normális variánsát képviseli.

Megragadó egyéniség
A megragadó egyéniségre a megragadó effektus hosszantartóssága jellemző. Azok az érzések, amelyek erős reakciókat képesek kiváltani, általában csak azután kezdenek csökkenni, hogy a reakciók "szabad folyást" kaptak. A feldühödött ember haragja csökken, ha meg lehet büntetni azt, aki megbántotta, vagy haragot váltott ki benne. A megragadó egyéniségnél az effektus hatása csak lassan szűnik meg, s elég csupán gondolatban visszatérnie a történtekhez, azonnal életre kelnek a stresszel együtt járó érzelmek. A feszültségeket összegyűjti, melyek egy újabb kis hatásra kiömlenek. "Utolsó csepp a pohárban." Kis hatásra, értelmetlennek tűnő kirobbanó hatással reagál, majd helyreáll az egyensúly. De benne marad egy "tüske", amit újra megragadva ismét kitörhet. Mindenről tárol egy negatív emléket, amibe tényezőként megragad és így visszatéríti a stresszélményt. Az egoisztikus effektusoknak különleges ereje van. Ezért van az, hogy az effektus megakadása a legélesebben akkor nyilvánul meg, ha azok az egyéniség személyes érdekeit sértik. Nagy erejű egoisztikus megnyilvánulások jellemezhetik. Az effektus ezekben az esetekben a sértett büszkeségére, valamint az elnyomás különböző formáira való válasznak bizonyul, habár objektíve az erkölcsi kár elhanyagolható mértékű lehet. A társadalmi igazságtalanság által kiváltott felháborodás kisebb mértékben jellemzi. Ha rálépünk egy fájó bütykére, az emlékélményére, a hatás ránkborulhat. Sokszor visszatartja magát, összegyűjti a hatásokat. Sértődékeny, haragtartó, bosszúálló. Sosem felejti el egyéni érdekeinek sérelmeit. Jó a gondolati és az érzelmi emlékezete. A megragadó egyéniség kialakulhat ingázó nevelés eredményeként. Szigorú és engedékeny nevelés váltakozása ilyen hatást eredményezhet. Szigorúnál visszafogja magát és az engedékenynél kidobja a feszültséget. Például szigorú apa és engedékeny anya esetében. Különösen veszélyes, ha ugyanazon embertől tapasztalja a gyerek az ingadozó nevelést. Például gyermekét egyedül nevelő szigorú apa, aki megenyhül. Ez a gyerekben feszültséget okoz. Egyszerre fog valakit utálni és szeretni is. Ha elveszti az embert, akihez kötődik, elveszítheti az élete értelmét.

Emotív egyéniség
Érzékenység jellemzi, valamint a reakciók mélysége a finom érzelmek területén. Nem a durva érzelmek izgatják az ilyen embert, hanem azok, amelyeketa lélekkel, humanitással, szívélyességgel asszociálhatunk. Az emotív temperamentumhoztartozó egyéniséget általában lágyszívűnek szokták nevezni. Másoknál jobbantud sajnálni, jobban elérzékenyül, különös örömmel tölti el a természettelvagy egy műalkotással való találkozás. Néha úgy is jellemzik, mint nagyonérzelmes ember. Könnyen könnyre fakad, legyen az örömtől vagy szomorúságtól.Az élet eseményeit komolyan fogja fel. A lelki trauma depresszív hatássalvan rá.

Pedantikus egyéniség
A demonstratív ellentéte. Gyenge a kiszorítás képessége, nem képes akétséget sem kiszorítani. Állandóan kételkedik, vizsgálja a tegnap, a maés a holnap eseményeit, cselekedeteit, feladatait. Nem tud nyugalomban lenni. Végtelenségig alapos és időigényes. Ezért nem marad ideje az élet szépségeit csodálni, nyomja az alaposság súlya. Minden lehetőséget igyekszik megvizsgálni, és a legjobbat kiválasztani. Ritkán követ el hibákat, pedantikus és alapos. De ezért drágán fizet. Az orvos utasításait pontosan végrehajtja, szigorú életet él. "Ezt nem szabad, azt kell!"

Ciklotimikus egyéniség
Olyan emberről van szó, akire a hipertimikus és a disztimikus állapotok váltakozása jellemző. E két pólus közül az egyik kerül előtérbe, időben bármiféle kívülről észrevehető ok nélkül, néha pedig valami konkrét külső ok hatására. Az örömteli események az ilyen embernél nemcsak az öröm érzését váltják ki, hanem a hipertimia általános jellemzőivel járnak együtt. Az aktivitás iránti erős vággyal, megnövekedett beszédkészséggel, a gondolatok vad szökellésével. A szomorú események nyomottságot váltanak ki nála, valamint a reakciók és a gondolkodás lassulását. A külső ingerek nem mindig okai a változásnak, néha az általános hangulat észrevehetetlen megfordulása is elegendő lehet. Vidám társaságban a figyelem középpontjába kerülhet, hangadó lehet, aki mindenkit szórakoztat. Komoly társaságban pedig zárkózott és hallgatag lehet.

Aggódó egyéniség
Már gyermekkorban erősen megnyilvánul. Fél sötétben tartózkodni, elaludni, fél kutyától, vihartól, más gyerekektől. Ha más gyerekek kinevetik, nem védekezik, ezzel mintegy provokálja az erősebb és bátrabb gyerekeket, hogy egy kicsit "szórakozzanak" vele. Ő az úgynevezett bűnbak. Felnőttként a félelem gyengébben nyilvánul meg, de a félénkség, alázatosság, kisebbrendűség érzés, önbizalom hiány, néha hiszékenység, ijedősség jellemző lesz. Érdekeit, álláspontját nem igazán tudja megvédeni.

Demonstratív egyéniség
Erősen kiszorított viselkedés jellemzi. Hosszú időre képes kiszorítani az emlékezetéből a számára kellemetlen eseményeket és eltemetni azokat a tudatalattiba. Mindig valami foglalkoztatja, mindig valamit el akar érni, állandóan mozgásban van, próbál megoldani valami konfliktust. Életcéljai megvalósításához anyagi sikerességért küzd. Szóbeli öndicséret jellemzi. "Ki dicsérjen meg, ha nem saját magam." Karrierisztikus viselkedés jellemzi, szeret az események középpontjában lenni. Jellemzi az önsajnálat, úgy gondolja vele igazságtalanok, nem megérdemelten veri a sors. A jelen pillanatait éli át teljességgel és viharosan, múlt és jövő másodlagos nála. Cselekedetei nem átgondoltak.

Egzaltált egyéniség
A szorongás és boldogság egyénisége. Váratlan reakciók jellemzik. Például más helyett kezd el örülni vagy szomorkodni. Szenvedélyesebben reagál azéletre, mint mások. Ugyanolyan könnyen jut örömittas állapotba jó esemény hallatán, mint kétségbeesésbe szomorú események eredményeképpen. Szereti a zenét és a művészeteket. Jellemzi a vallás és a világnézet keresése. Erősen érzékeny a szomorú tények irányában. Például találkozás egy kóbor, megvert kutyával. Őszinte és mély elkeseredést és bánatot élhet át, feldobott, viharos szakaszokkal.

Disztimikus egyéniség
Depresszivitás jellemzi. A hipertimikus ellentéte. Életfelfogása komoly, az élet sötét és szomorú oldalára koncentrál. A lelke mélyéig megrázó események nagyon pesszimistává tehetik. Életképessége gyengült, gondolatai lassúak, beszélgetésben ritkán vesz részt. A finom érzéseket helyezi előtérbe. Nem jellemzi egoisztikus megnyilvánulás. Biztos és alapos a munkájában de az aktivitás hiánya miatt nem hoz ki mindent magából. Tapintatos és igazságos. Temperamentuma normális lehet.

Élénkíthető egyéniség
A kontrolok hiánya jellemzi. Reakciói impulzívak. Életmódjában döntő a vonzódás, az ösztönök, a kontrolálatlan ötletek megléte és az erkölcsök hiánya. Sohasem a logika és a józan ész vezérli. Az ösztöneit kielégíti, de nincs tudatos célja, nem jellemzi a tudatos irányítás. Ha valami számára nem tetszik, nem keres megoldást, nem türelmes, ingerültségét kinyilvánítja és a probléma megoldását elveti. Kirohan a teremből és becsapja az ajtót, nem gondolva a következményekre. Munkahelyén indoklás nélkül felmond. Ha a szavak elfogynak agresszív tettlegességre tér át. A megragadóval ellentétben, a reakciók gyors lefolyása jellemzi, káromkodik, csapkod, majd megnyugszik. Serdülőknél első jel az otthonról való elszökés. Nem harcol, elszökik, impulzívan, tervek nélkül, "csak el otthonról". Általánosságban mondva, az ilyen egyéniségnél az élet morális pillérjei nem játszanak bármennyire is észrevehető szerepet. Ez a hatás csökkenhet magas intellektus mellett.
ESTj - Holmes, Az Igazgató
Személyiség » Személyiségtípusok
Logikai-érzékelő extravertált (racionális)Semmi más dolog nincs, amely oly nagy valószínűséggel képes a békét elhozni, mint az ellenséggel való találkozásra történő alapos felkészülés — George Washington.Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle detektív történeteinek hőse.1. Gyors, tisztán látó, józan gondolkodású. Tudja, hogy hogyan kell intelligens és logikus módon cselekedni.
Aknai Anna
péntek, 2014. január 17. 16:45
10 . találó az írás..
Az erkölcs I.
Irodalom » Weöres Sándor: A teljesség felé
Az erkölcs, mit kényszeredetten és kedvetlenül viselsz: nem erény, csak gyöngeség. Az erény mindig kiterebélyesül. Nincs az a bűn, mely ne volna közelebb az erényhez, mint a sokféle zsugorgó ál-erény. Ha erkölcsös vagy, ennek próbája, hogy nem az erényed igáját érzed, hanem tündöklését, zamatát, erejét.
Lázár János
vasárnap, 2013. december 22. 19:42
1 . Erkölcstelen a félszemű bagázs az már biztos.
ISFp - Dumas, A Közvetítő
Személyiség » Személyiségtípusok
Érzékelő-etikai introvertált (irracionális)Az életben egyetlen szín létezik, ahogy a művész palettáján is, amely az élet értelmét adja. Ez a szín a szerelem színe - Marc Chagall.Alexandre Dumas, az idösebb – A híres francia író.1. Barátságos, mindig optimistának és barátságosnak tűnik. Nem erőlteti másokra az akaratát, valódi érzéseit elrejti.
Sántha Erika Erzsébet
hétfő, 2013. március 11. 01:54
2 . van valami benne
Bernáth Erzsébet
péntek, 2013. december 13. 01:30
3 . Különleges.... igaz bizonyos szempontból
ESFj - Victor Hugo, A Bonviván
Személyiség » Személyiségtípusok
Etikai-érzékelő extravertált (racionális)A szeretet szeretetet kelt. Ez a gyötrelem az élvezetem.- Theodore Roethke.Victor Hugo – A híres francia író.1. A szenvedélyes. Az erős szenvedélyek széles spektrumával rendelkezik. Képes arra, hogy egész életben hű maradjon a gyerekkori álmokhoz.
Sándor Andrea
vasárnap, 2013. június 23. 20:49
20 . Hm, most hogy "kiírtál"-igen, dehogy Robespierre.... hacsak nem Danton lennék mellette???:) jaj, szegény nyakam....de néhány hónap múlva követsz :)
Darabosné Jozefa
csütörtök, 2013. október 31. 14:47
21 . Nagyon jó oldal, köszönöm !
Büntetés és jutalom
Irodalom » Wass Albert - Te és a világ
Jót tettél és nem fizettek érte? Mit adtál Te a napnak éltető melegéért? Vagy a földnek, hogy ellát kenyérrel? Rosszat cselekedtek Veled és nem érte őket semmi büntetés? Rövidlátó vagy, ha jutalmat és büntetést emberi csereeszközök értékével mérsz. A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van.
Aknai Anna
szombat, 2013. október 19. 13:14
1 . Nagyon szeretem Wass Albertet...Írásai fenomenálisak és annyira magyarok.....
Nyilas
Nyugati horoszkóp » Csillagjegyek
(november 23-december 21.)(ló, tűz)A világban, a külső kapcsolatokban, az életben igyekszik érvényt szerezni törekvéseinek. Joviális vonások lépnek előtérbe: jó kedély, barátkozó, életörömöket kedvelő hajlam.
Mátrai Iván
csütörtök, 2012. december 6. 23:43
2 . 70% igaz a horoszkop.
Kiss Terike
hétfő, 2013. szeptember 9. 19:59
3 . A negatívum nem igaz benne! :-)
Egészséges vagyok, a lelki okok okoztak eddig minden "bibit" az életemben. Azokat is megtanultam kezelni.
Röviden 60%-ban elfogadható, a többi nem jó!
:-)