Nyelvi érdekességek - Legtárgyaltabb cikkek

   

Virágok jelentése
Szótár » Értelmező szótár
   Akác:imádom, hogy zárkózott vagy. Ritkán választják csokorba, inkább a természetben csodálják. Édes mézes virága a meleg, édes, barátságot, a boldog fiatalságot idézi. Láttára felidéződik bennünk a gondtalan, vidám kirándulások emléke, séták a szerelmünkkel. (lila): csókollak, csak úgy       Amarílisz: Büszkeség, költészet.
szabadkőműves - szuverén
Szótár » Félreértelmező szótár
szabadkőműves Adócsalásért még nem lecsukott építési vállalkozó. szabadságfok az elnyomó politikai rendszerek fizikai jellemzője, mértékegysége: feljelentés/nap szabatosság a szombatista szekta tanításainak pontos követése. szabin üdülés közben római férfiak által elrabolt nő.
Nyelvhegyi hangok kisarjadzásai
A magyar nyelv szótára » A szóképzésről
-j. Ez néha, hogy úgy szóljunk, merő buja hajtás, mely az alapszó lényét csak anyagilag szaporítja leginkább r után: fűr-j, eper-j, fér-j, vagy könnyebb hajlítás végett járt rá a nyelv, pl. é éj, fe, fej, vagy közvetlenűl v-ből alakult: ív ij, dív, díj, hív híj, szív szíj, terv terj.
cég - csevegés
Szótár » Eszperente szótár
cég cégjegyzék céh célegyenes cent csecsebecse csekély csekélységem csekk csel cselleng csemege csempe csempészés csempéz csendélet csendes cséplés cseppecske cseppenként csereérték cserény cserép cseresznyelégy csészelevél csevegés
I love juh - izoméra
Szótár » Félreértelmező szótár
I love juh Egy ausztál- magyar vallomása idealista fontosabb ötletek, gondolatok tételes felsorolása egy papírlapon idegdúc hibbant galambok szanatóriuma. idegörlő Agyszövetet darálón aprító.
zabolátlan - zwinger
Szótár » Félreértelmező szótár
zabolátlan az ebola vírus lovakra veszélyes változatától mentes zacci Zálogházi kávéüledék. Zágson Erdélyi város, Mikes György szülőhelye. zajló igen hangos paripa zakopane Síeléshze viselt férfi ruhadarab Lengyelországban Zalán Egykori hosszútávfutó bajnok, Kacagányos Arpád ( Magyarország ) győzte le a 896-os olimpián.
Mesterszavak értelmezése
Szótár » Értelmező szótár
Ábrázolás: képrögzítés, sémától a mesterműig. Fajtái: az árnykép, tükörkép, fénykép, vázlat, tanulmány Ábrázoló geometria: vetített vagy mértani rajz, a vetületek, nézetek segítségével ábrázol. Absztrahálás: elvonatkoztatás, az ábrázolás sajátossága az absztrakció, a stilizálás, a lényegítés, a képjel, a szimbólumalkotás.
Elfeledett szép szavaink
Szótár » Értelmező szótár
  Mapaság már csak úgy jellemezzük a napszakokat, hogy reggel, délben és este, néha hozzá teszzük pontosítva délelőtt vagy délután. Enyire egyszerűen és semmitmondóan, de volt idő az 1700-as években, amikor a pásztorok egy napot számtalan gyönyörű jelzővel illettek. Ezen szavakat hallva vagy olvasva szinte azonnak színekkel együtt látjuk magunk előtt az órákat.